Acasă Actualitate Prima conferință online pentru profesorii din România. Cum pot participa dascălii din...

Prima conferință online pentru profesorii din România. Cum pot participa dascălii din Timișoara?

598
DISTRIBUIȚI

SuperTeach, programul dedicat transformării de mentalități în educație, a anunțat lansarea primei conferințe online pentru profesorii din România, care va avea loc sâmbătă, 9 mai, între orele 9.30 – 17.00, pe o platformă dedicată.

Conferința va fi gratuită.

Informații despre modalitatea de participare vor fi disponibile pe website și pe pagina de facebook a proiectului SuperTeach

Din Timișoara va participa Andrada Sorca – învățătoare în cadrul liceului ”Nikolaus Lenau” Timișoara.

Plecând de la tema ”Ce pot face pentru mine și cum îi pot ajuta pe ceilalți?”, în cadrul conferinței online vor fi abordate subiecte de actualitate pentru cadrele didactice, respectiv: modalitățile prin care își pot menține starea de bine în contextul schimbărilor rapide din ultima perioadă, metodele cu ajutorul cărora își pot maximiza impactul prin educația online, dar și modurile prin care cadrele didactice pot măsura rezultatele obținute.

Printre speakerii invitați se numără Andy Szekely – coach și trainer în dezvoltare personală, Robert Brindley – consultant în leadership educațional, dar și alți specialiști care prin inițiativele lor, transformă sistemul educațional românesc.

”Mutarea în mediul online a venit ca o soluție naturală, pentru că vrem să fim în continuare alături de cadrele didactice din România și să le oferim sprijinul de care au nevoie. De asemenea, am luat în considerare și marele avantaj din acest context: pentru prima dată,  SuperTeach se va putea adresa simultan profesorilor din întreaga țară”, a spus Felix Tătaru, co-fondator al proiectului SuperTeach.

Evenimentul online va avea atât un interval dedicat discursurilor – de la 09.30 la 14.00 – cât și o secțiune rezervată atelierelor, în intervalul 15.30 – 17.00.

În cadrul atelierelor, vor fi abordate tematici precum: strategiile de învățare bazate pe neuroștiințe, abilitățile digitale, modalitățile prin care profesorii pot rămâne aproape de elevi în contextul distanțării sociale, dar și bune practici în funcție de nivelul de învățământ.

”Profesorii au făcut un salt enorm în această perioadă prin școala online, prin simplul fapt că au ieșit din zona de confort și au început să vorbească pe limba digitalizată a celor mici.

Cu toate acestea, ei au nevoie în continuare de ghidare și inspirație. Pentru a realiza școala online cu succes, este esențial să ieșim din paradigmele clasice – atenția celor mici este considerabil redusă, iar profesorii sunt nevoiți să reinventeze procesul educațional.

Trăim vremuri fără precedent, însă trebuie să înțelegem că ce experimentăm în acest moment nu este o criză, ci o oportunitate imensă pentru sistemul educațional românesc”, spune Dragoș Anastasiu, co-fondator SuperTeach.

Din Timișoara va fi prezentă și Andrada Sorca – învățătoare în cadrul liceului ”Nikolaus Lenau” Timișoara.

Informații despre modalitatea de participare vor fi disponibile pe website și pe pagina de facebook a proiectului SuperTeach

SuperTeach inspiră profesorii să educe noile generații în spiritul unei mentalități deschise, ajutând elevii să-și descopere pasiunile, să-și maximizeze potențialul și să-și dezvolte competențele cheie pentru a reuși să-și atingă țelurile în viață.

În contextul declarării stării de urgență, SuperTeach a organizat webinarii gratuite pentru a veni în întâmpinarea nevoilor profesorilor, la acestea participând mii de cadre didactice din toată țara.

Comentarii

comentarii