Acasă Administraţie Primăria negociază cumpărarea unui teren, pentru accesul pompierilor la Şcoala Generală nr.27

Primăria negociază cumpărarea unui teren, pentru accesul pompierilor la Şcoala Generală nr.27

1086
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local al Municipiului Timişoara vrea să împuternicească Comisia de Negociere cu Terţii, pentru negocierea cumpărării unui teren de aproape 430 mp situat pe Aleea Gorniştilor nr. 6, în vederea asigurării accesului autospecialelor de intervenţie ISU în caz de incendiu şi a utilajelor pentru executarea unor lucrării de construcţii la Şcola Gimnazială nr. 27.

Terenul aparţine unei persoane fizice (Drăgan Doina) care şi-a exprimat intenţia de vânzare a terenului în suprafaţă de 427 mp, la preţul de 85.000 euro, stabilit printr-un raport de evaluare întocmit în mai 2017. Dar, prin raportul de evaluare întocmit de primărie prin SC FIDOX SRL Braşov, valoarea de piaţă a terenului a fost stabilită la suma de 55.510 euro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a constatat ca la Şcoala Gimnazială nr. 27 nu are asigurat accesul autospecialelor de intervenţie în caz de incendiu la cel puţin două faţade.

“Considerăm necesară şi oportună iniţierea unui proiect privind împuternicirea de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara, a Comisiei de Negociere cu Terţii, în vederea negocierii cumpărării terenului situat în Timişoara, Aleea Gorniştilor nr. 6 în vederea asigurării accesului autospecialelor de intervenţie în caz de incendiu şi utilaje pentru executarea unor lucrării de construcţii la Şcoala Gimnazială nr. 27”, arată expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

În bugetul aprobat pe anul 2019, există o prevedere bugetară la capitolul dedicat Învăţământului secundar inferior- C Dotări Independente şi alte investiţii – Achiziţii imobile şi sunt cuprinse sumele de 83,00 mii lei – credit bugetar, credit angajament 300,00 mii lei – Achiziţie teren în suprafaţă de 427 mp, situat în str.Gorniştilor nr.6, în vederea asigurării accesului autospecialelor de intervenţie în caz de incendiu.

Comentarii

comentarii