Acasă Administraţie Primăria Reșița – proiect de regenerare urbană a zonelor industriale

Primăria Reșița – proiect de regenerare urbană a zonelor industriale

1799
DISTRIBUIȚI

Primarul Reșiței, Ioan Popa, s-a aflat luni la București la sediul Euro Insol SPRL, unde i-a invitat pentru a doua oară pe toți cei implicați în vânzarea unor bunuri imobile (terenuri, construcții, căi de acces), aparținând S.C. UCM Reșița SA, aflată în insolvență, imobile situate în zona Mociur nr. 50.

Este vorba inclusiv  de cele unde, în cartea funciară este înscris dreptul de ipotecă al creditorului ipotecar Seraghis Loan Management LTD, prin mandatar Asset Recovery Debts SRL, precum și imobilele asupra cărora este instituit sechestru de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Acest demers vine în contextul în care Municipiul Reșița are prevăzut în strategia integrată de dezvoltare locală și planul de mobilitate, proiecte pentru dezvoltare și regenerare urbană a zonelor industriale abandonate precum și proiecte de dezvoltare a unui sistem modern de transport local, prin repunerea în funcție a tramvaiului. În această strategie asumată de administrația locală reșițeană intră și platforma industrială Mociur.

“Facem mențiunea că Primăria Reșița dorește să mobilizeze fonduri publice și private atât pentru procesul de regenerare urbană, cât și pentru o nouă infrastructură de accesibilitate urbană, în acest plan de dezvoltare putând vorbi despre accesarea și implementarea unor proiecte  cu finanțare europeană, locală și privată, prin care s-ar putea atrage  până la 35.000.000 de euro pentru municipiul Reșița”, a informat Primăria Reșița,

 

 

Comentarii

comentarii