Acasă Actualitate Primăria Timişoara a cumpărat 25 de trotinete electrice, dar va achiziţiona şi...

Primăria Timişoara a cumpărat 25 de trotinete electrice, dar va achiziţiona şi Segway-uri

1212
DISTRIBUIȚI

Pe străzile Timişoarei vor apărea 25 de trotinete electrice, după ce Primăria Timişoara a semnat joi 6.12.2018 contractul cu o firmă din Craiova care va furniza mijloacele de transport, iar pentru început vor fi amenajate 3 staţii, în subordinea STPT, de unde vor putea fi închiriate pentru câte două ore.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că este vorba despre achiziţia unui sistem cu gestiune informatizată, ca şi la biciclete, fiecare dintre cele 3 staţii având o capacitate de 10 trotinete. “Preţul total a fost de 129 mii de lei pentru acest sistem”, a spus primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de vineri.

“Şi Segwayurile rămân în atenţie şi le dorim în primul rând pentru studenţi. Este chiar deplasat (…) să vii cu maşina din Complexul Studenţesc până la UVT, pe o distanţă atât de mică. Sunt convins că mulţi studenţi nu vor mai folosi maşina pentru a veni la facultate, când vor putea lua o trotinetă”, a explicat edilul.

Primarul promite că este doar un început, pentru că 25 de trotinete nu înseamnă mult, dar este un semnal ferm de implementare a sistemului în oraş.

“Când vom face bugetul pe anul 2019 vom aloca fonduri pentru aşa ceva, şi pentru trotinete mai multe şi pentru segwayuri. Acum vine iarna şi nu se vor folosi trotinetele. (…). Încă nu am stabilit staţiile, probabil că 2 vor fi în Complexul Studenţesc şi una între UVT şi Biblioteca UPT”, a spus primarul.

Primul lot de trotinete va fi destinat studenţilor şi vor putea fi utilizate la fel ca şi bicicletele, pentru câte 2 ore cursa.

 

 

 

Comentarii

comentarii