Acasă Actualitate Primăria Timișoara a obținut fonduri europene pentru lucrările de creștere a siguranței...

Primăria Timișoara a obținut fonduri europene pentru lucrările de creștere a siguranței la „Clinicile Noi”

DISTRIBUIȚI

La finalul lunii martie, consilierii locali din Timișoara au dat undă verde lucrărilor de creștere a siguranței la incendiu la Spitalul Municipal, clădirea „Clinicilor Noi” de pe strada Gheorghe Dima. Tot atunci a fost depus și dosarul pentru finanțare europeană, iar în prima zi de septembrie a venit și rezultatul: a fost semnat contractul de finanțare. Vă amintim că lucrările de la „Clinicile Noi” vizează modernizarea sistemul electric și realizarea un sistem performant de alertare la incendiu.

„Am văzut în ultimii ani atâtea nenorociri la spitale din alte orașe, din cauza infrastructurii electrice învechite. Mă bucur că am reușit, împreună cu Spitalul Municipal, să obținem această finanțare din fonduri europene care va crește gradul de siguranță al pacienților și al cadrelor medicale de la Clinicile Noi. Este o investiție extrem de importantă, iar condițiile contractului de finanțare sunt foarte avantajoase, primim peste 10 milioane de lei, fără să fie nevoie să punem și noi bani”, spune primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă din 1 septembrie.

Valoarea totală a proiectului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice – modernizare și extindere infrastructurii de energie electrică și a IDSAI (Instalație de detectare, semnalizare și alarmare) în cadrul SCMUT – Clinicile Noi, Str. Gheorghe Dima nr. 5” este de 10.623.452,43 lei inclusiv TVA. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023. Finanțarea se face prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), cei doi parteneri – Municipiul Timișoara (lider de proiect) și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara (partener) nu trebuie să contribuie financiar, finanțarea nerambursabilă fiind în proporție de 100%.

În prezent, spitalul este echipat numai parțial pentru situații de urgență, cu instalații neconforme de detecție la incendiu, iar instalația electrică, conform expertizei, este într-o stare de degradare avansată, modificările succesive produse în timp ducând la o supraîncărcare a rețelelor și un grad ridicat de risc.

Comentarii

comentarii