Acasă Actualitate Primăria Timișoara caută constructor pentru noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor

Primăria Timișoara caută constructor pentru noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor

559
DISTRIBUIȚI

Vineri, 6 august, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că a fost lansată licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de construirea unei creșe pe Calea Bogdăneștilor. Valoarea contractului este de 5,4 milioane de lei, finanțare europeană prin POR 2014 – 2020, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 20 de luni. Terenul pe care va fi construită unității pentru antepreșcolari are 3.000 de metri pătrați, în timp ce clădirea propriu-zisă, cu parter și un etaj, va avea o suprafață utilă de 1.106,21 metri pătrați.

La parter, noua creșă va avea patru săli pentru grupuri de copii, patru dormitoare, spații tehnice, de depozitare, spațiu multifuncțional, cabinet medical și grupuri sanitare. La etaj se vor găsi spații administrative, bucătăria, spații tehnice/depozitare, spălătoria, spații pentru socializare.

„Încălzirea și prepararea apei calde menajere se va realiza cu două centrale temice cu funcționare pe gaz, iar pentru prepararea apei calde menajere se va folosi și un sistem cu panouri solare. Pe parcela de teren se va amenaja și o suprafață verde de 1770 mp. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str.Amzei, iar cel secundar de pe str.Ștefan Nădășan”, transmit reprezentanții municipalității.

În total, Primăria Timișoara vrea să construiască cinci creșe și are deja cu fonduri europene trei proiecte: o creșă în zona de nord- Lipovei, una pe str. Cocea- Ciarda Roșie și cea de pe Calea Bogdăneştilor. Pentru primele două, procedura de desemnare a executantului este în faza de evaluare a ofertelor.

De asemenea, primăria a trimis două solicitări la Ministerul Dezvoltării cu privire la finanțarea construcției pentru o creșă în zona Steaua și pentru o alta în zona Bucovina, prin „Programul național de construcții de interes public și social”, derulat de Compania Națională de Investiții. Cererile au fost analizate și cele două noi creșe de la Timișoara vor fi incluse în Lista Sinteză a subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat”. Doar cele trei noi creșe pentru care deja există proiecte vor aduce 103 noi locuri pentru antepreșcolarii din Timișoara.

Comentarii

comentarii