Acasă Actualitate Primăria Timișoara și Colterm au pierdut procesul cu E.ON Energie și trebuie...

Primăria Timișoara și Colterm au pierdut procesul cu E.ON Energie și trebuie să plătească penalități de aproape 7 milioane de lei

2162
DISTRIBUIȚI

O nouă lovitură pentru administrația condusă de Nicolae Robu. E.ON Energie a câștigat în primă instanță acțiune în justiție împotriva Primăriei Timișoara și societății de termoficare Colterm. Furnizorul de gaze naturale vrea să recupereze suma de 6.813.680 lei, care reprezintă penalitățile calculate pentru facturile plătite cu întârziere în perioada martie 2019 – martie 2020.

Sentința Tribunalului Mureș: ”Obligă pe pârâtele Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A. şi Primăria Timișoara sunt obligate să plătească societăţii reclamante E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A. suma de 6.695.978,30 reprezentând penalităţi de întârziere calculate pentru perioada 01.02.2018 – 28.02.2019 asupra facturilor emise în intervalul aprilie 2016 – ianuarie 2017. Obligă pe pârâtele societatea Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A. şi MUNICIPIUL TIMIŞOARA să plătească societăţii reclamante E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A. suma de 70.565,00 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Specializat Mureş. Pronunţată în condiţiile art. 396 Cod procedură civilă, astăzi, 20.09.2019.”

E.ON  Energie a întrerupt de mai multe ori furnizarea de gaz metan, care a condus la oprirea furnizării apei calde și a energiei termice în Timișoara, din cauza datoriilor uriașe acumulate în ultimii ani de administrația condusă de Nicolae Robu. La ultima întrerupere, în luna februarie 2020, la intervenția disperată a primarului, Colterm și Consiliul Local Timișoara s-au angajat să plătească în avans aproape 10 milioane de euro „pentru asigurarea, în condițiile legii, a continuității serviciului public de alimentare cu energie termică a populației Municipiului Timișoara”.

Comentarii

comentarii