Acasă Actualitate Primăria Timișoara, Timpark și Poliția Locală schimbă colaborarea ”departamentală” cu cea pe...

Primăria Timișoara, Timpark și Poliția Locală schimbă colaborarea ”departamentală” cu cea pe bază de protocol, pentru confiscarea vehiculelor ce transportă deșeuri ilegal

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara, Timpark și Poliția Locală vor colabora pe baza unei proceduri comune în vederea confiscării și depozitarea vehiculelor confiscate, dacă acestea sunt găsite ca transportând deșeuri în mod ilegal.

Consilierii locali au votat favorabil un proiect de hotărâre privind aprobarea ”Procedurii comune de lucru privind confiscarea, ridicarea, transportul, depozitarea, păstrarea în custodie și valorificarea vehiculelor folosite la săvârșirea contravențiilor”. De asemenea, a fost aprobat ”Protocolul de colaborare privind ridicarea, transportul, depozitarea și păstrarea în custodie a vehiculelor confiscate de polițiștii locali și au fost aprobate tarifele de ridicare și transportare a mijloacelor de transport confiscate, care au fost utilizate pentru abandonarea/depozitarea deșeurilor în locuri nepermise”.

Astfel, în cazul în care polițiștii locali surprind în flagrant persoane care abandonează deșeuri utilizând un autovehicul vor confisca mașina. Autoturismul se confiscă, se sigilează și va rămâne în custodie, până când instanța se va pronunța dacă mașina rămâne în custodia administrației locale, pentru valorificare sau poate fi returnată proprietarului. 

La solicitare, deșeurile abandonate vor fi ridicate de operatorul de salubritate al municipalității, iar costurile vor fi imputate contravenientului. De asemenea, serviciile de ridicare, transport, depozitare și păstrare în custodie, efectuate de TIMPARK vor fi achitate de cel care a comis contravenția.

Tarifele pentru ridicarea și transportul autoturismelor confiscate în baza OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor, sunt de 1000 de lei (inclusiv TVA)/ intervenție, dacă serviciile sunt prestate cu autotutilitare din dotarea SPAPP TIMPARK (pentru autovehicule cu masa mai mică de 3,5 t) ;  respectiv 3000 de lei (inclusiv TVA)/ intervenție, dacă serviciile sunt prestate cu autotutilitare care nu se află în dotarea SPAPP TIMPARK (pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 t).

Comentarii

comentarii