Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să construiască 12 cișmele noi

Primăria Timișoara vrea să construiască 12 cișmele noi

1492
DISTRIBUIȚI

Dacă o fi apa de la cișmele mai bună decât cea de la robinet, nu știm, rămâne o chestie de gust, de obicei și de… tradiție. E adevărat, pe zăduful verii, o gură de apă rece de la o fântână publică e binevenită, cu toate că dacă vezi cum folosesc unii cetăţeni aceste arteziene, îţi juri că nu vei gusta niciodată apă de acolo.

Primăria Timişoara va supune în plenul CLT de vineri proiectul pentru aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul forarea a 12 fântâni în oraş, studio întocmit de S.C. EURODRAFT PROIECT DESIGN S.R.L. Dacă va fi votat proiectul semnat de Nicolae Robu şi Culiţă Chiş, se va trece la elaborarea Proiectului tehnic şi a Documentaţiei de execuţie.

Finanţarea obiectivului de investiţii se va face din bugetul local.

În expunerea de motive se arată că: “în ultimii ani s-au primit numeroase solicitări din partea Consiliilor Consultative de Cartiere cât şi din partea cetăţenilor pentru execuţia de noi fântâni publice forate pe diferite amplasamente de pe raza municipiului Timişoara. (…) Execuţia de fântâni publice forate, respectiv captări de apă din surse subterane, prin puţuri forate asigură o sursă alternativă de apă potabilă pentru locuitorii municipiului Timişoara având o importanţă deosebită şi din punct de vedere economic şi social. Captările au rolul de a prelua apa dintr-o sursă naturală în vederea satisfacerii necesităţilor de consum a unor folosinţe cu caracter social”.

Realizarea lucrării va duce la creşterea calităţii vieţii şi îmbunătăţirea considerabilă a nivelului de trai al cetăţenilor din municipiu.

Raportul de specialitate menţionează că Primăria Municipiului Timişoara are cuprins în programul de dezvoltare pe anul 2018 obiectivul de investiţii SF+PT  “Execuţie de fântâni publice forate în municipiul Timişoara” prin care se propune realizarea a 12 fântâni publice forate. Sursa de apă o constituie apa subterană cantonată în straturi de medie adâncime, ce asigură un debit de exploatare maxim de până la 2 l/s.

Forajele de explorare-exploatare propuse, se vor executa la adâncimea de 80-125 m. Necesarul de apă pentru o fântână publică este distribuit prin doi robineţi.

Studiul de Fezabilitate “Execuţie fântâni forate în municipiul Timişoara” a fost înaintat Comisiei Tehnico-Economice de verificare şi avizare a documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrările de investiţii şi reparaţii capitale, iar avizul a fost favorabil.

Comentarii

comentarii