Acasă Administraţie Primarii din GRAL s-au reunit la Dudeştii Noi

Primarii din GRAL s-au reunit la Dudeştii Noi

804
DISTRIBUIȚI

”A venit momentul să aflăm ce pot oferi liderii politici şi administrativi de la Bucureşti pentru comunităţile noastre. Ne întâlnim cu toţi cei care au putere de decizie în această ţară şi care înţeleg ce rol avem noi ca primari în comunităţile care ne-au investit cu încredere prin vot direct”, sunt de părere primarii din Grupul de Reformă şi Administraţie Locală (GRAL), reuniţi la Dudeştii Noi.

Ei au discutat despre ultimele modificări care trebuie aduse Codului Administrativ. Acesta urmează să fie aprobat în următoarea perioadă prin Ordonanţă de Urgenţă de către Guvernul României şi este susţinut de primarii din GRAL deoarece edilii consideră că modificările din Cod aduc clarificări şi o mai bună funcţionare a administraţiei publice locale.

Cu toate părţile bune, noul cod administrativ are însă şi o serie de articole care ar putea îngreuna activitatea administraţiilor locale din România. Primarii din GRAL au discutat pe articole şi au stabilit un punct de vedere care urmează să ajunga pe masa guvernanţilor înainte de adoptarea ordonanţei.

Membrii GRAL au căzut de acord că acest Cod Administrativ este foarte important pentru toţi primarii din ţară şi eventualele greşeli sau neclarităţi care se regăsesc în actualul text al legii ar putea afecta grav activitatea primăriilor şi implicit cetăţenii din localităţile ţării. Primarii le-au cerut în repetate rânduri liderilor naţionali ai partidelor să susţină adoptarea cât mai rapidă a Codului Administrativ.

În cadrul întâlnirii de la Dudeştii Noi s-a discutat şi despre calendarul următoarelor întâlniri pe care reprezentanţii GRAL le au programate cu lideri politici şi administrativi la nivel naţional. Primarii au votat ca toate aceste întâlniri să fie organizate în mod transparent iar cei care participă să fie mandataţi de GRAL.

Comentarii

comentarii