Acasă Actualitate Primarul de Lugoj, Claudiu Buciu, a rămas fără mandat, pentru că și-ar...

Primarul de Lugoj, Claudiu Buciu, a rămas fără mandat, pentru că și-ar fi mutat domiciliul în Germania

DISTRIBUIȚI

Lugojul rămâne fără primarul ales, după ce prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a semnat decizia de încheiere a mandatului acestuia. Decizia a fost luată pentru că Claudiu Buciu ar fi avut, timp de o lună și jumătate, o schimbare de domiciliu din municipiul timișean, în Germania, după care ar fi revenit cu domiciliul în Lugoj. Legea spune că orice modificare a acestui domiciliu, în altă localitate, duce la încheierea mandatului.

Conform lui Ritivoiu, demararea procedurilor a avut loc în urma unei reclamații depuse la Prefectură de o instituție.

„În acest moment, mandatul a încetat și viceprimarul Lugojului, Ștefan Blidariu, va prelua prerogativele. Am primit o sesizare din partea unei instituții că domnul primar și-a schimbat domiciliul pentru o perioadă de o lună și jumătate. Ordinul poate fi atacat în instanța de Contencios Administrativ. Această instanță judecă, de obicei, cu celeritate astfel de spețe. Poate dispune inclusiv suspendarea ordinului și, probabil că în cel mai scurt timp, vom avea un punct de vedere din partea instanței. În măsura în care domnul primar decide că o va face. Referatul primit de noi de la Lugoj atestă ceea ce noi am menționat”, a declarat, vineri, prefectul Mihai Ritivoiu.

Buciu susține că chiar el l-a anunțat pe prefect asupra situației amintite, legate de domiciliu, susținând că timp de o lună și jumătate a avut carte de identitate de cetățean român cu domiciliu în străinătate, mai precis în Germania.

Ritivoiu a confirmat că a avut un dialog permanent cu cel vizat.

”Nu am nicio bucurie în acest sens și consider că relația dintre cetățeni și primar este sacră. Legea este foarte clară nu suportă nicio interpretare în acest sens.

Am ținut legătura în ultima perioadă cu primarul Buciu și suntem amândoi hotărâți ca această procedură să decurgă repede pentru a elimina orice suspiciune și ca locuitorii Lugojului să fie siguri că cine conduce și semnează are drept de semnat și condus și acele acte nu se vor lovi de nulitate, a mai spus Ritivoiu.

Claudiu Buciu a declarat, în cadrul unei intervenții la un post de televiziune, că va contesta decizia și că numai instanța poate face dreptate. Dacă instanța nu va suspenda sau anula ordinul prefectului, viceprimarul Lugojului va continua cu executarea  prerogativelor până la organizarea de noi alegeri. Aceasta este o chestiune care va fi decisă de Guvern.

Comentarii

comentarii