Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz, dat în judecată de președintele sindicatului din primărie. I...

Primarul Dominic Fritz, dat în judecată de președintele sindicatului din primărie. I se cer daune morale de zeci de mii de euro

DISTRIBUIȚI

Președintele sindicatului salariaților din Primăria Timișoara, Tiberiu Negrei, s-a ținut de cuvânt și l-a dat în judecată pe primarul Dominic Fritz, după ce acesta din urmă nu și-a cerut scuze pentru atacurile lansate la adresa sindicatului. Fritz atacase sindicatul după ce Tribunalul Timiș hotărâse, la începutul lui ianuarie, suspendarea concursului de ocupare a 22 de funcții publice.

Printre altele, Dominic Fritz spunea că unii membri ai sindicatului, cu referire la șefii demiși, ar fi „mici feudali”. Despre sindicat, la modul general, tot primarul afirma că este „dubios”, că „face afaceri cu imobile de lux pe litoral” și că ar fi făcut „campanie, pe față, în 2012 fostului primar Nicolae Robu”. Negrei dă replică: „afirmații vădit neadevărate”.

Logic, Negrei nu a fost de acord cu spusele primarului și, pe 21 ianuarie, îi cerea acestuia să își retragă afirmațiile. „În urma prejudiciului de imagine suferit de sindicat ca urmare a postării denigratoare apărute pe pagina dumneavoastră personală pe rețeaua de socializare Facebook în data de 10 ianuarie 2022 (…) vă solicităm: (1) Retractarea alegațiilor de mai sus, ce aduc atingere imaginii sindicatului, postate pe pagina dumneavoastră personală de pe rețeaua de socializare Facebook în data de 10 ianuarie 2022. (2) Publicarea declarației de retractare pe pagina dumneavoastră personală de Facebook, pentru o perioadă de 30 zile și într-un cotidian de largă audiență. În situația neîndeplinirii solicitării noastre, ne rezervăm dreptul de a formula acțiunea civilă pentru constatarea prejudiciului de imagine produs și obligarea dumneavoastră la îndeplinirea  măsurilor de mai sus, precum și plata de daune morale”, se arăta, mai exact, în cererea președintelui de sindicat.

Fritz nu a luat măsurile cerute de Negrei, astfel că acum cei doi se vor lupta în instanță. Liderul sindicatului cere daune morale de 200.000 de lei, adică puțin peste 40.000 de euro:

Comentarii

comentarii