Acasă Administraţie Primarul Dominic Fritz se răzbună pe consilierul local Roxana Iliescu

Primarul Dominic Fritz se răzbună pe consilierul local Roxana Iliescu

DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescul, sursă – Facebook

Marți, 8 februarie, consilierii locali din Timișoara sunt chemați în ședință extraordinară. Pe lângă proiectele de pe ordinea de zi, vor fi și altele trei pe ordinea de zi suplimentară. Unul dintre ele reprezintă răzbunarea primarului Dominic Fritz pe Roxana Iliescu, consilier local PRO România.

Aceasta propusese în comisia SAD să ca asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii să se poată întoarce într-un spațiu de pe strada Alba Iulia, de unde a fost dată afară în noiembrie. În condițiile în care pe 15 februarie trebuie să elibereze și spațiul din Bastion, închiriat de la Consiliul Județean, asociația ar rămâne „în stradă”. Deși cererea a trecut în comisia SAD, primarul Dominic Fritz nu doar că nu a semnat referatul de aprobare ca inițiativa să ajungă pe masa consilierilor locali, ci a și inițiat proiectul de modificare a componenței comisiei SAD, astfel încât această să nu mai aibă patru, ci doar trei membri, cea care ar rămâne fără loc urmând a fi chiar Roxana Iliescu.

Marți, cu jumătate de oră înainte de ședința CLT, Roxana Iliescu a postat pe rețelele următorul mesaj:

„Ca să înțelegeți cât de mult îi încurc pentru că nu sunt un consilier care le înghite minciunile și nu votez la comandă în Consiliul Local…

❗️Tocmai am fost anunțată că primarul Fritz a refuzat (?!) să semneze referatul de aprobare privind atribuirea unui spațiu pentru Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii, fără nicio justificare!

Vă reamintesc faptul că am formulat o cerere privind atribuirea unui spațiu pentru Asociație și totodată că cererea mea a fost aprobată de Comisia Spații cu Altă Destinație (SAD), în ciuda opoziției useristei Romocean!

Este adevărat faptul că în acea ședință SAD, între mine și useristă a avut loc o discuție tensionată, în contextul în care aceasta a afirmat că Asociația este o “MIZERIE” și totodată m-a acuzat că am formulat cererea respectivă având interese obscure legate de Asociație insinuând inclusiv că am contract de asistare/ reprezentare juridică încheiat cu această entitate- lucru total neadevărat! Motivația mea a avut la bază exclusiv situația delicată a acestei Asociații, rămasă în stradă, în contextul în care este singurul vehicul de implementare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii recunoscut oficial!  🤦🏻‍♀️🤯

Cu toate acestea, recunosc că nu mă așteptam ca primarul să refuze nejustificat semnarea referatului de aprobare, cu atât mai mult cu cât decizia privitoare la acordarea sau nu a unui spațiu Asociației, ar fi trebuit să fie la latitudinea consilierilor locali!

❗️Partea cu adevărat interesantă acum urmează!

Ca să fie siguri că nu le mai încurc planurile de a pune pe butuci Asociația și substituirea ei cu celebrul deja Centru de Proiecte, vor să mă dea afară din Comisia SAD! Tocmai ce am primit lista suplimentară de proiecte de hotărâre, printre care se regăsește și un proiect ce vizează schimbarea componenței Comisiei SAD și reducerea numărului consilierilor locali de la 4 cât era până acum, la 3.

Acum un mesaj pentru useriști: să nu credeți că puteți să mă reduceți la tăcere! Puteți să mă dați afară din orice comisii, puteți să îmi luați dreptul de a conduce ședințele consiliului local, dar fiți siguri că nu o să tac! Fiți siguri că voi continua să apăr interesele timișorenilor în fața dezastrului produs de Administrația Fritz!”.


UPDATE: Roxana Iliescu nu a mai fost exclusă din comisie, cel puțin nu de această dată. Radu Țoancă (PSD) a inițiat un amendament pentru ca toți cei patru consilieri locali deja prezenți în comisia SAD să rămână în componența sa. Amendamentul nu a trecut, însă atunci când s-au făcut propuneri asupra numelor celor trei care urmau să facă parte din noua comisie, același Radu Țoancă a propus-o pe Roxana Iliescu. Anterior, mai făcuseră două propuneri cei din USR și o propunere cei din PNL, astfel că au fost patru nume pentru trei posturi. În aceste condiții, era nevoie de vot secret, însă „colegii de la administrativ” nu au fost pregătiți cu platforma, astfel că proiectul de hotărâre a fost retras de primar și va fi reluat în următoarea ședință. Fritz a ținut să menționeze că „cei responsabili («colegii de la administrativ» – n.r.) vor suporta consecințele”.

Comentarii

comentarii