Acasă Actualitate Primarul Fritz și „salvatorii” lui, au dat o palmă grea obrazului timișorenilor

Primarul Fritz și „salvatorii” lui, au dat o palmă grea obrazului timișorenilor

DISTRIBUIȚI

Convocarea, vineri, de către consilierii PNL, alături de Roxana Iliescu, de la Pro România, a unui plen extraordinar, care să dezbată situația deloc roză de la STPT, nu a avut succes. Doi dintre cei trei consilieri locali de la PSD, respectiv cea mai mare parte a celor de la USR, nu au răspuns convocării. Special pentru a nu se întâmpla, au spus liberalii, care au acuzat că cele două partide au ”fuzionat” pentru a face zid în jurul primarului Dominic Fritz. În paralel, aproape la aceiași oră când era programat plenul, acesta posta pe Facebook semnarea unor acte adiționale de majorare salarială pentru șoferii și vatmanii STPT.

”USR și PSD nu își mai ascund relația de colaborare din Consiliul Local Timișoara! Noul parteneriat este deja asumat, altfel nu ne putem explica de ce la plenul care trebuia să aibă loc astăzi, de la ora 17, marea majoritate a reprezentanților acestor două formațiuni politice au lipsit. Prezența la plen a unui singur consilier PSD nu modifică starea de fapt și alianța dintre cele două partide. A fost doar o încercare patetică de păstrare a aparențelor. Să fi fost o coincidență sau o înțelegere? Mai degrabă, credem că este vorba despre o bună înțelegere între ei, ambele partide nedorind să afle de ce transportul în comun din Timișoara nu funcționează cum trebuie, ce e cu pierderile financiare din ultimii ani și altele. În concluzie, Alianța USR – PSD funcționează bine la Timișoara, atât de bine încât sunt tolerate la unison datoriile imense ale societății. Parteneriatul USR – PSD demonstrează că nu dă doi bani pe nemulțumirile cetățenilor care ar vrea să folosească transportul în comun, dar nu li se oferă facilități pentru a face acest lucru”, a anunțat PNL Timiș.

Liderul consilierilor locali PNL Timișoara, Adrian Lulciuc acuză consilierii USR că sunt interesați doar de locul lor și câștigarea alegerilor.

”S-a demonstrat încă o dată că aleșii USR ignoră votul cetățenilor de acum 3 ani, că nu îi interesează soarta societății de transport public din Timișoara, nu îi interesează care sunt timpii de așteptare în stații, minusurile din flota de transport, despre situația economică a companiei, practic nu îi interesează de viitorul orașului”, a declarat liderul consilierilor locali PNL Timișoara, Adrian Lulciuc.

E fuziune politică, acuză liberalii.

”Stimați călători, consilierii locali ai PNL Timișoara, împreună cu colegii consilieri Roxana Iliescu și Andrei Meșter, au încercat să facă un pic de lumină asupra situației de la STPT, ex-RATT, însă această încercare s-a lovit de proaspăta fuziune politică locală USR-PSD, fuziune formată în jurul echipei primarului Dominic Fritz.

Vom reveni cu alte solicitări la STPT și la Consiliul de Administrație al acestei societăți, dar și la cei doi coordonatori ai activității de transport în comun, primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău, pentru a afla când va veni ziua în care nu se va mai sta în stații cu ochii la panourile defazate sau unde se duc banii pentru administrarea transportului public!”, a fost poziția PNL.

Roxana Iliescu are o întrebare pentru primarul Fritz

Cea mai activă aleasă locală, care cere de săptămâni întregi informații despre situația de la STPT, îl întreabă pe primar, după plenul ratat, cum s-ar simți dacă ar avea o firmă care pierde 18 milioane de lei.

”Domnule primar, dacă ați avea o firmă si conducerea acesteia reprezentată de Consiliul de Administrație si Directorul general ar înregistra intr-un an o pierdere de peste 18.000.000 lei, ce ați face, i-ați da afară sau i-ați menține pe funcție, pe o căruță de bani? Răspunsul l-am primit cu toții astăzi, ocazie cu care Fritz a dispus useriștilor să nu se prezinte la plen, pentru a nu se constitui cvorum. Nu numai că-i ține în brațe în continuare, dar nici nu vrea ca această conducere să fie deranjată de întrebările consilierilor locali. Astăzi, primarul Fritz și „salvatorii” lui, au dat o palmă grea obrazului timișorenilor și așa umiliți în fiecare zi din cauza zecilor de minute în care așteaptă un mijloc de transport public și condițiilor precare de transport – în continuare se circulă cu mijloace de transport public vechi și mizerabile în timp ce flota de ultimă generație zace în curtea STPT”, a scris Roxana Iliescu pe Facebook.

”Dincolo de orice argumente veți auzi din partea primarului Fritz sau a viceprimarului Lațcău, sunt niște cifre care nu pot fi combătute, cifre care arată calitatea managerială a directorului general și a consiliului de administrație. Pe de-o parte cifrele, pe de altă parte starea faptică cunoscută de toți timișorenii care circulă cu transportul public. În 2021 STPT a avut o pierdere de 1.678.199 lei. Deși la 30.06.2022 societatea înregistra profit 795,202 lei, după venirea lui Cocheci la conducere, la 31.12.2022 STPT a avut o pierdere de 10.537.481 lei! Conform Raportării contabile semestriale, anul acesta, la 30.06.2023, societatea înregistrează deja o pierdere de 8.189.780 lei!”, a mai scris Iliescu.

Fritz anunță salarii de top la STPT, chiar înainte de plen

În timp ce consilierii locali se chinuiau să se adune pentru plenul mult dorit, primarul Dominic Fritz se posta cu domnul Petrică, unul dintre șoferii STPT, pe Facebook, într-o poză în timp ce acesta semna un act adițional la contractul de muncă, care îi urcă salariul cu 20%. Posibil, nicio legătură cu plenul respectiv.

Comentarii

comentarii