Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a decis să retragă proiectul ”stalinist” referitor la monopolul...

Primarul Nicolae Robu a decis să retragă proiectul ”stalinist” referitor la monopolul Colterm

708
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timişoara a anulat dezbaterea publică pe marginea „Proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr.239/2009 – privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara, programată pentru data de 23.05.2018. Pe siteul primăriei scrie doar că anularea are loc ca urmare a adresei Direcţiei Edilitare cu Nr. SC2018-10808/15.05.2018.

Nu știm ce scrie în această adresă dar știm că imediat după publicarea proiectului de hotărâre atât dezvoltatorii imobiliari cât și timișorenii care stau sau vor să stea la bloc s-au revoltat. Primăria Timișoara se pregătea să de o lege de sorginte comunistă prin care să-i oblige pe constructori să racordeze noile locuințe doar la serviciile Colterm. Care sunt și scumpe și proaste.

Primarul s-a speriat poate și de scrisoarea trimisă marți de un funcționar din Primăria Timișoara care susținea că proiectul de hotărâte este ilegal. Astfel, anexa cu zonele unitare de încălzire din Timișoara a fost aprobată prin HCL nr 319/2008 și nu mai este valabilă. De asemenea, proiectul de hotărâre nu are avizul Consiliului Concurenței și încalcă grav dreptul cetățenilor de a-și alege furnizorul de servicii.

”Am retras astăzi proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Timișoara, publicat pt dezbatere publică, constatând că el are prevederi inacceptabile din punctul meu de vedere! E aberant să fie obligați proprietarii noilor clădiri să se racordeze la COLTERM! Ei trebuie doar să afle care este oferta COLTERM, dar nimeni nu poate decide în locul lor cum își asigură agentul termic!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii