Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu dă asigurări: la podul Dragalina, termenul de execuţie rămâne...

Primarul Nicolae Robu dă asigurări: la podul Dragalina, termenul de execuţie rămâne neschimbat, dar se prelungește

1002
DISTRIBUIȚI

Aşa a anuţat primarul în conferinţa de presă de marţi. Asta înseamnă, potrivit edilului, că lucrările încep prin luna octombrie, dar cum precis vremea rea va arunca ploi de toamnă peste şantier, autorităţile vor considera correct că anumite etape nu se vor putea executa dincauza vremii nefavorabile. Mai ales că va urma şi iarna, cu temperature scăzute, la care, tot legal, nu sunt premise anumite lucrări. Ca urmare, constructorul, care are la dispoziţie 9 luni pentru terminarea lucrărilor, le va folosi de prin primăvara lui 2019, când vremea va deveni  favorabilă. Aşa că, cel mai probabil, podul Dragalina va fi gata peste un an.

În aceeaşi situaţie se află şi podul Eroilor, sub care lucrează 2-4 oameni, la cablurile electrice.

Edilul a explicat că lucrările au fost sistate la Dragalina pentru că situaţia de pe teren a fost în discordanţă cu cee ace era pe hârtie şi au fost necesare modificări ale proiectului.

“Termenul de execuție nu se schimbă, numai că dacă din motive independente de executant, pentru un anumit interval de timp, lucrările sunt sistate, acel interval de timp trebuie adăugat la termenul calendaristic stabilit inițial”, spune primarul.

Podul Dragalina, închis din luna mai, va avea după lucrări patru benzi rutiere, cu liniile de tramvai pe mijloc, cu trotuare şi piste de biciclete pe ambele sensuri. Valoarea lucrărilor este de 7,2 milioane de lei, cu TVA inclus.

Comentarii

comentarii