Acasă Politica Primarul PNL Alin Nica susține că dacă s-ar afla în situația lui...

Primarul PNL Alin Nica susține că dacă s-ar afla în situația lui Nicolae Robu, ar demisiona din funcțiile politice și ar renunța la a mai candida din partea partidului

DISTRIBUIȚI

”Modelul de etică în politică este Ludovic Orban”, ne-a declarat Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi. Opinia liberalul Alin Nica a fost cerută, marți, de presa națională, în contextul în care președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu, este trimis în judecată de DNA pentru corupție. Nica susține că dacă s-ar afla în situația lui Nicolae Robu, ar demisiona din funcțiile politice și ar renunța la a mai candida din partea partidului.

„Ca primar înțeleg prin ceea ce trece colegul nostru. Justiția trebuie să își facă datoria și își va urma cursul. Nu mă pot pronunța asupra acuzațiilor, este treaba justiției. Conducerea centrală are o misiune dificilă. Va trebui să hotărască dacă este consecventă cu alte decizii luate în cazuri similare și va aplica aceeași măsură sau va schimba acel cod de integritate pe care l-a adoptat în 2016 și va veni cu anumite amendamente, anumite excepții. Eu aș renunța la funcțiile politice pentru a nu aduce deservicii de imagine partidului. Exemplul dat de Ludovic Orban și nu numai cred că este elocvent. Legat de candidatură, acolo lucrurile sunt și mai clare. Este acel cod de integritate pe care, dacă îl respectăm, și eu zic că trebuie să îl respectăm, atunci nici candidatura din partea PNL nu ar mai fi viabilă dacă aș fi într-o astfel de situație”, a declarat Alin Nica.

Primarul din Dudeștii Noi, care a candidat împotriva lui Robu pentru șefia filialei PNL Timiș, a spus că exclude categoric înscrierea în cursa pentru Primăria Timișoara. Nica a declarat, în schimb, că ar fi interesat de șefia PNL Timiș, dar numai în urma unor alegeri. „Eu sunt pregătit, dar nu știu dacă sunt interesat. Noi suntem interesați (n.r. primarii rebeli) să venim în conducerea filialei după alegeri, legitimați prin vot. Într-o situație de vacantare a postului de președinte putem să gândim o participare a noastră în conducere, evident după ce vom discuta cu ceilalți colegi și cu conducerea partidului”, a mai declarat Alin Nica.

Comentarii

comentarii