Acasă Actualitate Primarul Robu îi crede pe timișoreni fraieri uituci

Primarul Robu îi crede pe timișoreni fraieri uituci

DISTRIBUIȚI

Promisiunile electorale nu au nicio legătură cu ceea ce “vrăjitorul candidat” va putea face. Orice candidat vine cu o listă generoasă de promisiuni care nu vor deveni proiecte materializate decât în (foarte) mică măsură. Asta, pentru că se fac promisiuni fără a ţine cont de posibilităţile reale de pe teren. Dar să promiți același lucru în două campanii electorale (2012 și 2016) și să tot nu faci nimic ține deja de altceva. Aşa se întâmplă şi cu cele cinci parcări centrale din Timişoara, promise de Nicolae Robu, care nu au apărut nici acum. Vorbim despre marile parcări de prin zona Oituz (unde nu este terenul primăriei, ci al UVT), în spatele magazinului Bega (unde au apărut litigii cu terenul), în zona fostului centru zonal de încorporări militare (care nu este al primăriei, ci al CJT) etc. Adică tot zone în care era clar că nu e deloc uşor să construieşti ceva. A mai promis o parcare în zona Hotel Central, care este doar în stadiul de idee. Și se pare că așa va rămâne.

Dar actualul primar Nicolae Robu a crezut că poate negocia orice, cu oricine şi că poate obţine orice vrea, fără a ţine cont că atunci când este vorba de proprietăţile altuia, nu e deloc obligatoriu ca proprietarul să fie mai fraier decât cel care cere.  

Acum, pentru că se apropie finalul celui de-al doilea mandat şi nu a apărut nicio mare parcare centrală cu sute de locuri, aşa cum a promis, primarul Nicolae Robu, neputincios în această promisiune, a lansat un penibil sondaj pe facebook în care îi întreabă pe timişoreni dacă agreează o mare parcare în zona Oituz: “Pe Str. Popa Şapcă, lângă penitenciar, există un teren al Universităţii de Vest pe care s-ar putea construi o parcare multinivel. Ea este la cca 1 Km de Piaţa Unirii. Aţi agrea o parcare acolo (reamintesc: primăria nu dispune de niciun teren, niciunde, în zona centrală)?”. Repondenţii trebuie să aleagă între: “Da, distanţa e rezonabilă” şi “Nu, e prea departe”.

Până vineri dimineaţa, 88% dintre cei care au răspuns au ales varianta “Da”.

Ori primarul Nicolae Robu a vrut să glumească de Ziua Copilului cu acest sondaj fără sens, ori îi crede pe timişoreni nişte fraieri uituci.

Pentru că s-a dovedit în mandatul său că negocierile cu UVT pe zona Oituz, pentru parcare, au rămas fără absolut niciun rezultat, mai ales că UVT doreşte să dezvolte acolo noul campus universitar pentru laboratoare, arte, teologie, sport etc. Evident că rectorul UVT nu va ceda nimic din acel teren, dar Nicolae Robu va avea o scuză: a vrut, dar nu a primit, deci nu va fi el cel vinovat de promisiunea neonorată.

Comentarii

comentarii