Acasă Actualitate Primele simptome ale coronavirusului care se pot observa cu ușurință pe fața...

Primele simptome ale coronavirusului care se pot observa cu ușurință pe fața persoanelor bolnave

DISTRIBUIȚI

Primele semne și simptome ale noului coronavirus apar de la 2 până la 14 zile de la expunere. Perioada de la expunere până la apariția primelor simptome se numește perioadă de incubație. Însă noile studii susțin că, dacă în această perioadă observați schimbări în aspectul buzelor dumneavoastră, al gurii sau al ochilor, este posibil să fiți infectat.

Buze

Pacienții au raportat buze uscate și crăpate în timpul infecției cu coronavirus. De asemenea, unii dintre aceștia au observat că buzele au devenit palide.

Gură

Din ce în ce mai mulți pacienți observă în ultima perioadă diferite simptome chiar în interiorul gurii, cum ar fi leziunile dureroase. Vorbim despre enantem,  o erupție puternică, ce apare pe mucoasa cavității bucale.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, ar putea adăuga enantemul la lista oficială a simptomelor de coronavirus.

Enantemul apare cu 2 zile înaintea celorlalte simptome.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că o treime din pacienții cu COVID-19, care au prezentat erupții cutanate pe brațe și picioare, au suferit și de crăpături la colțul gurii. Astfel de crăpături însă apar, de obicei, spre sfârșitul bolii, la aproximativ 2 săptămâni de la apariția primelor simptome.

Ochi

Conjunctivita sau ochii roșii pot semnala faptul că sunteți infectat cu coronavirus. Conjunctivita apare din cauza inflamației conjunctivei. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unui răspuns inflamator puternic, care poate fi rezultatul unei infecții bacteriene sau virale, inclusiv a coronavirusului.

De asemenea, unii pacienți au experimentat senzația de usturime a ochilor sau o secreție oculară pe lângă roșeața experimentată, scrie express.co.uk.

Comentarii

comentarii