Acasă Actualitate Primul festival de film pe tema autismului din România are loc la...

Primul festival de film pe tema autismului din România are loc la Timişoara

DISTRIBUIȚI

„Este o premieră absolută pentru România,” a declarat Laila Onu (foto), directorul executiv al Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara.
Laila OnuFundaţia „Pentru Voi” Timişoara, în colaborare cu Universitatea „Politehnica” Timişoara şi cu Universitatea de Vest Timişoara, care au şi pus la dispoziţie câte o sală pentru proiectarea filmelor, va organiza, între 22 – 23 iunie, la Timişoara, „Autism Film Fest” – primul festival de film pe tema autismului din România. Evenimentul face parte din cadrul campaniei de antistigmatizare pe tema autismului organizată prin proiectul “Autismul nu dispare la 18 ani!”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mentală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală.
„Este o premieră absolută pentru România şi sperăm ca prin film să reuşim să apropiem tinerii din Timişoara de problematica autismului, pentru a-i face mai deschişi faţă de persoanele cu autism din oraşul lor,” a declarat Laila Onu.
Vor fi proiectate patru filme internaţionale, având ca subiect poveşti de viaţă care au în prim plan persoane cu autism. Festivalul se adresează atât tinerilor, cât şi tuturor cetăţenilor Timişoarei interesaţi de subiect.

Comentarii

comentarii