Acasă Administraţie Priorităţile Consiliului Judeţean Timiş pe fonduri europene în 2019: domeniul medicinei, asistenţa...

Priorităţile Consiliului Judeţean Timiş pe fonduri europene în 2019: domeniul medicinei, asistenţa medicală şi infrastructura rutieră

1548
DISTRIBUIȚI

Domeniul medical şi cel al asistenţei sociale sunt în centrul atenţiei Consiliului Judeţean Timiş atunci când vine vorba despre implementarea finanţărilor europene. Desigur, o atenţie deosebită se va acorda şi lucrărilor în domeniul infrastructurii rutiere. „Prioritate pe sectorul atragerii de fonduri europene rămâne domeniul sănătatăţii, unde pe lângă proiectul de modernizare a extinderii Unităţii de Primiri Urgenţe (n.r. din cadrful Spitalului Judeţean Timişoara), proiectul prioritar este construcţia noii maternităţi, care se realizează pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

O atenţie deosebită se va acorda şi domeniului educaţie şi asistenţă socială. Cu bani europeni va fi modernizat Liceul Iris, acolo unde învaţă copiii cu deficienţe de vedere. Un alt proiect important este cel prin care se doreşte mutarea copiilor din instituţiile de îngrijire în familii, alături de asistenţii maternali, care vor fi plătiţi din bani europeni. „Am câştigat, împreună cu Autoritatea Naţională de Protecţie a Copiliului, creşeterea numărului de asistenţi maternali şi finanţarea salarială a acestora din fonduri europene. Cred că acest demers de a închide centrele mari penttru copii, unde sunt 50 – 100 beneficiari, este binevenit şi direcţia de a-i transfera către asistenţi maternali, în mediu familial, este mai bună. Aceasta înseamnă şi pregătirea copilului pentru trecerea în societate”, a mai declarat Dobra.

De asemenea, prioritar rămâne şi domeniul infrastructurii rutiere. Aici vor fi finanţate trei proiecte pe fonduri europene care au fost deja câştigate şi, speră şeful CJT, vor fi şi implementate. În opinia lui Dobra, cel mai importzant dintre proiecte este cel prin care drumul Timişoara-Dumbrăviţa-Giarmata va fi extins la patru benzi, şi pentru care firma câştigătoare va avea la dispoziţie opt luni de zile pentru realizarea proiectării şi ulterior pentru realizare.

Comentarii

comentarii