Acasă Actualitate Probleme la unele școli din Timiș, în urma controlului DSP. La Colegiul...

Probleme la unele școli din Timiș, în urma controlului DSP. La Colegiul Tehnic Azur un întreg etaj este în stare avansată de degradare

2269
DISTRIBUIȚI

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) au găsit nereguli la școlile din Timiș, după ce au fost în control la unitățile de învățământ din cel mai vestic județ al țării. Inspectorii au găsit săli de clasă degradate din cauza infiltrațiilor de apă, grupuri sanitare insuficiente și alte deficiențe.

În Timiș, sunt 9 unități neautorizate, din care 7 grădinițe și două școli, toate în mediul rural. De asemenea, sunt și 24 de unități școlare autorizate și cu notificare negativă de certificare a conformității, din care un colegiu din Timișoara, o școală gimnazială și două grădinițe din Timișoara și 20 de unități școlare și grădinițe din mediul rural.

O problemă mai mare este la Colegiul Tehnic Azur. Clădirea în sine, etajul superior este într-o stare avansată de degradare, având diverse probleme la acoperiș, tavanele prezintă infiltrații de apă.

„Etajul superior a fost închis, se vor utiliza doar sălile de clasă de la parter și cele neafectate. Are autorizație, dar cu termene de remediere. Cantina nu va funcționa tot datorită infiltrațiilor”, a spus Liana Tripșca, director adjunct DSP Timiș.

Au fost verificate un număr de 36 unități de învățământ astfel: 31 licee sau colegii și școli gimniaziale: 26 în mediul urban și cinci în mediul rural și cinci grădinițe: 3 în mediul urbanși două  în mediul rural.

DSP a constatat următoarele nereguli:

-Scoaterea din circuitul educativ a unor săli de clasă amplasate la ultimul nivel, degradate datorită infiltrațiilor apelor meteorice.
– Clădiri cu degradări semnificative ale tencuielilor exterioare sau ale acoperișului, unele chiar monumente istorice, neasigurate, care pot produce accidente.
– În unele unitați de învățământ numărul grupurilor sanitare este insuficient, față de prevederile Ord. MS nr. 1955/1995 .

-În unele unitați de învățământ mobilierul din dotarea sălilor de clasă este uzitat și pe alocuri deteriorat.

– Desfășurarea  de activități tip after school fără a se asigura spațiu separat pentru servirea mesei conform Ord. MS 1955/1995 și fără o monitorizare corespunzătoare a alimentației sănătoase a elevilor conform Legii 123/2008 și Ord. MS 1563/2008.

Comentarii

comentarii