Acasă Eveniment Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat specializat în trafic de...

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi şi de droguri

1463
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş împreună cu procurorii DIICOT Timişoara efectuează, marţi, 25 de percheziţii în judeţele Timiş, Sibiu, Hunedoara şi Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, bănuite de trafic de migranţi şi trafic de droguri.

         Din cercetări a reieşit că în judeţele Timiş şi Arad, de la începutul lunii iunie 2020 până în prezent, ar fi acţionat un grup infracţional organizat, cu scop de racolare, îndrumare, cazare şi transport de migranţi originari din Orientul Mijlociu, către state din Vestul Europei.

         Gruparea infracţională ar face parte dintr-o vastă reţea de trafic de migranţi, constituită la nivel european. Reţeaua şi-ar fi dezvoltat cu timpul segmente naţionale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradiţională de migraţie.

         Activitatea infracţională a grupării ar fi acoperit mai multe paliere, respectiv racolarea migranţilor de pe teritoriul Bulgariei şi Serbiei, racolarea de călăuze care să direcţioneze grupurile de migranţi peste frontieră spre România, organizarea activităţilor de transport şi adăpostire temporară a migranţilor pe teritoriul României (în special în judeţele Timiş şi Arad).

         De asemenea, gruparea ar fi organizat transferarea migranţilor de la locurile de adăpostire la mijloacele de transport (autocamioane, camionete), în vederea ieşirii frauduloase din România către statele din vestul Europei.

         Migranţii ar fi fost grupaţi, într-o primă fază, pe teritoriul Turciei, de unde membrii grupării le-ar fi asigurat apoi transportul către România, prin Bulgaria şi Serbia. În Serbia, gruparea infracţională ar fi avut membri cu rol în asigurarea călăuzirii migranţilor peste frontiera de stat cu România.

         După introducerea frauduloasă a migranţilor în România, aceştia ar fi fost transportaţi până în municipiul Timişoara, Arad sau localităţile limitrofe, unde ar fi fost caza?i în diferite imobile, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria şi transportării acestora mai departe către destinaţiile finale din vestul Europei.

         Totodată, membrii grupării sunt bănuiţi de distribuirea drogurilor, din care ar fi obţinut sume mari de bani.

         Percheziţiile sunt în curs de desfăşurare.

         Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activităţile se realizează cu colaborarea poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Acţiunea beneficiază de suportul luptătorilor Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj. La activităţi participă şi jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, anunţă Poliţia Timiş, conform Agerpres.

Comentarii

comentarii