Acasă Eveniment Procurorii DNA Timiș au trimis în judecată o persoană care a pretins...

Procurorii DNA Timiș au trimis în judecată o persoană care a pretins că poate interveni pe lângă judecători în vederea soluţionării unui dosar civil

DISTRIBUIȚI

dna 39355800O persoană care a pretins că poate interveni pe lângă judecători în vederea soluţionării unui dosar civil a fost trimisă în judecată de procurorii DNA din Timişoara, fiind acuzată de trafic de influenţă. În luna decembrie, persoana a fost prinsă în flagrant când primea 15.000 de euro din totalul de 25.000 de euro solicitat. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpatului CHIRIAC FLORIN-BOGDAN în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”, anunţă, marţi, DNA.

Procurorii precizează că, în perioada septembrie – decembrie 2023, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 25.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători şi că-i va determina pe aceştia să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar civil, de care era interesat martorul.

”În contextual menţionat mai sus, la data de 14 decembrie 2023, în incinta unui mall din Timişoara, inculpatul ar fi primit o primă tranşă de 15.000 de euro din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au precizat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Comentarii

comentarii