Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei: ”La mulți...

Prof. Marilen Pirtea, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei: ”La mulți ani, jurnalistelor și jurnaliștilor, oriunde s-ar afla!”

DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș, atenționează că e important ca de Ziua Mondială a Libertății Presei să ne gândim recunoscători la jurnaliști, acești oameni liberi și responsabili, care sunt martorii și interpreții realității, inclusiv din mijlocul războiului, 24×7.

„Numai un înalt ideal și o preocupare scrupuloasă de a acționa corect, numai cunoașterea exactă a problemelor în discuție și o conștiință sinceră a răspunderii morale pot salva jurnalismul de aservirea la interesele oamenilor de afaceri și la satisfacerea unor scopuri egoiste, opuse binelui public – iată afirmate într-o frază componentele imensei responsabilități sociale a jurnaliștilor, formulate de Joseph Pulitzer, fondatorul primului curs de jurnalism, la Universitatea Columbia.

La mulți ani, jurnalistelor și jurnaliștilor, oriunde s-ar afla!”, este mesajul deputatului Marilen Pirtea, marți 3 mai 2022, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei.

Comentarii

comentarii