Acasă Politica Prof. univ. dr. Anton Anton: ”ALDE Timiș trebuie să obțină peste 5%...

Prof. univ. dr. Anton Anton: ”ALDE Timiș trebuie să obțină peste 5% la alegerile locale din septembrie!”

2424
DISTRIBUIȚI

Domnule Anton Anton, mai sunt trei luni până la alegerile locale din acest an, cum se prezintă ALDE Timiș, mai ales că are un președinte de mare autoritate profesională, așa cum sunteți dumneavoastră, și foarte bine cunoscut atât în Timișoara, cât și la București?

Vreau să vă spun că, de fapt, eu sunt președintele interimar. ALDE Timiș a avut de suferit din urma vechilor şefi, a avut o problemă mare. De aceea conducerea centrală de la București m-a rugat să mă ocup eu de această filială, dat fiind că eu sunt timișorean. Atunci eu am acceptat, cu condiția ca membrii din Timișoara și din Timiș să își decidă ei singuri soarta. Așa mi se pare normal. E promisiunea mea făcută de la început și încerc să mă țin de ea.

Adică?

Le-am spus că sunt de acord cu deciziile lor, în anumite limite. Nu vreau eu să îi cenzurez și să vin cu propuneri care să nu le convină. De aici am pornit, iar organizația a început să tot crească cu succes. Vreau să vă spun că actuala conducerea locală a ALDE Timiș, în frunte cu Marian Coandă, Adrian Popescu, Tudorică Valentin, chiar asta face. Ei şi-au luat soarta în mâini și au început să se organizeze foarte bine. Cred că au înțeles mesajul meu. Obiectivul este clar: să obținem peste 5% la alegerile locale din septembrie.

Totuși în ce stadiu se află ALDE Timiș?

Un lucru este clar: organizația merge foarte bine şi creşte zi de zi. Când am venit eu aici, erau foarte mulți care plecaseră. Unii au fost dați afară de fosta conducere, mulți au plecat după ce a început să se destrame organizația. Așadar mulți au revenit, dar și alții au vrut să se înscrie în ALDE Timiș, fiindcă au văzut că în organizație lucrurile sunt serioase și luptăm pentru oameni. Mereu sunt cetățeni care vor să se înscrie în partid. Eu caut oameni care să se implice în activitățile noastre și să promoveze partidul cu sinceritate.

Domnule Anton Anton, nu le-ați impus nicio direcție de acțiune?

De ce trebuie să le impun eu direcții? Sunt niște obiective general valabile care trebuie concretizate și adaptate local, în funcție de situația existentă în teritoriu.

Care ar fi un obiectiv al ALDE Timiș?

În primul rând, să depășească pragul electoral de 5%. Dat fiind că alegerile locale și parlamentare trebuie gândite cumva la pachet. De asemenea, trebuie să avem reprezentanți locali puternici, fiindcă îmi doresc ca ALDE Timiș să aibă un cuvânt greu de spus, atât la nivel local, cât și la nivel județean. Putem să facem înțelegeri și cu alte partide.

Ce înseamnă acest lucru?

Mie îmi place să spun înțelegeri între partide, nu alianțe, să mergi la tribunal să fii încurcat de birocrație. În Timișoara avem un PNL puternic, un USR bine conturat. Noi, celelalte partide, avem posibilitatea de a crea a treia alternativă care să se bată de la egal la egal cu celelalte două. Astfel, eu cred că, de fapt, noi, celelalte partide unite, vom ajunge a doua forță politica reală în Timiș. Eu sunt optimist în această direcție.

Mizați pe un mesaj agresiv în campania electorală sau rațional, echilibrat, pozitiv, bazat pe argumente?

Eu nu pot miza pe mesajele agresive, lipsite de bun simț, ci pe argumente realiste. Cred că lupta politică și electorală trebuie purtată civilizat pe un ton lipsit de agresivitate. Așa vrea ALDE Timiș…!

Domnule Anton Anton, în încheiere, spuneți-mi cum vi se pare decizia guvernului PNL de a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile?

Eu aș fi preferat o perioada de 15 zile.

Comentarii

comentarii