Acasă Cultura Prof. univ. dr. Victor Neumann! Banatul și Timișoara în context european

Prof. univ. dr. Victor Neumann! Banatul și Timișoara în context european

DISTRIBUIȚI

victor neumann nnBanatul și Timișoara în context European este o dezbatere publică ce va avea loc marți, 27 iunie, de la ora 18.00, la Libăria La Două Bufnițe, din Piața Unirii, pornind de la cărțile prof. univ. dr. Victor Neumann, în prezența autorului.
Alături de el vor fi scriitorul Petru Ilieșu, istoricul Miodrag Milin și Carol David. Cărțile de la care va porni discuția sunt: Istoria Banatului. Studii privind particularitățile unei regiuni transfrontaliere, Editura Academiei Române, 2016, Timișoara sub semnul Prințului Eugeniu de Savoya. Trei sute de ani de europenitate, Editura Balcanic, 2016, Evreii Banatului. O mărturie a multi și interculturalității Europei Est-Centrale, Editura Brumar, 2016 și Particularities of the Transition and adaptation of the concept of Nation in Eas-Central Europe: The Hungarian and Romanian Casese in The Nineteenth Century, excerpt from Contribution to the History of Concepts, 2012

Victor Neumann (n. 28 octombrie 1953, Lugoj) este istoric și filozof al culturii, profesor de istoria modernă a României și istoria modernă a Europei la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara și director al Muzeului de Artă Timișoara.
Este cofondator – împreună cu profesorul Armin Heinen de la Universitatea din Aachen – și director (din 2008) al Școlii Doctorale Internaționale de Istorie Conceptuală „Reinhart Koselleck” din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Este colaborator periodic al revistelor culturale românești Orizont (Timișoara), Timpul (Iași), Observator Cultural (București), Revista 22 (București), Dilema/Dilema Veche (București), Apostrof (Cluj), Idei în Dialog (București), Altitudini (București), etc., publicând peste 500 de articole, cărți de autor, traduceri și ediții coordonate. A primit premii și distincții pentru merite deosebite în activitatea științifică, didactică și artistică.

Comentarii

comentarii