Acasă Politica Profil de candidat: Marius Cârceie – cel mai tânăr aspirant la şefia...

Profil de candidat: Marius Cârceie – cel mai tânăr aspirant la şefia CJ Timiş

DISTRIBUIȚI

Tinereţe şi tradiţie

Marius Cârceie este cel mai tânăr candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. La 34 de ani, a fost lansat în lupta pentru şefia judeţului de Uniunea pentru Timiş (PNŢCD+FDGR). Nu are nici notorietatea altor candidaţi, nici susţinerea unor partide mamut, dar îşi joacă şansa cu seriozitatea impusă de tradiţia propriului partid şi de reputaţia aliaţilor germani.

„Nu lăsaţi partidul să moară!” – au fost, în urmă cu zeci de ani, cuvintele liderului ţărănist Iuliu Maniu. De bine, de rău, la Timişoara, Gheorghe Ciuhandu a respectat „porunca” lui Maniu şi a reuşit să promoveze câţiva tineri care au avut curajul să se alăture unei formaţiuni măcinate de probleme interne. Printre aceşti tineri se numără şi Marius Cârceie. Jurist, practician în insolvenţă, timişoreanul s-a înscris în PNŢCD în 2007. Un an mai târziu, era deja ales în Consiliul Judeţean Timiş.

Creştin-democraţie şi politică „de dreapta”

Ca om politic, Marius Cârceie e un exemplar atipic. Realizat pe plan personal, dar şi profesional, cu o situaţie materială confortabilă, dobândită în mediul privat, candidatul UpT nu prea lasă loc de speculaţii celor care l-ar putea acuza că a intrat în politică pentru a se căpătui. Cu entuziasmul şi, poate, naivitatea specifice tinereţii, dar şi cu experienţa celor patru ani în funcţia de consilier judeţean, Marius Cârceie îşi prezintă, pe blogul personal, principiile care îl mână în activitatea politico-administrativă: „Îmi doresc să respect valorile moral-creştine şi să urmăresc principiile creştin-democraţiei. Cred în nevoia de dreptate, cinste, libertate, compasiune, solidaritate, toleranţă şi respect. Sunt adeptul politicilor de dreapta, dar susţin şi nevoia de echitate socială.”

„Comunităţile locale – baza dezvoltării durabile”

În ceea ce priveşte planurile pentru consiliul judeţean, Marius Cârceie rămâne fidel ideilor Uniunii pentru Timiş şi vorbeşte despre comunităţi dezvoltate pe baza tradiţiilor şi a oportunităţilor locale în schimbul direcţiilor dictate de la centru, despre descentralizare şi administraţie, fără să uite să menţioneze că are în spate singura alianţă cu „TM”-ul pe post de simbol electoral. În viziunea lui, când vine vorba despre judeţul Timiş, ataşamentul faţă de locuri şi oameni ar trebui să conteze mai mult decât lupta politică a partidelor. Astfel, în tradiţionala listă de promisiuni electorale, asfaltările, canalizările şi celelalte proiecte sunt menţionate abia după o serie de măsuri menite să ducă la o schimbare de mentalitate şi de abordare.

Una peste alta, Marius Cârceie este un tânăr politician care, dacă rămâne consecvent propriilor declaraţii, ar putea aduce o schimbare în administraţia de pe Bega şi, cine ştie?, chiar în politica românească. Este, ca să folosim o sintagmă devenită celebră pe plan local, „o speranţă a schimbării în bine”, o alternativă la tristul slogan (de multe ori subînţeles) „Tot înainte, că înainte era mai bine!”

Indiferent de numărul voturilor pe care le va strânge pe 10 iunie, evoluţia lui Marius Cârceie merită urmărită!…

Comentarii

comentarii