Acasă Actualitate Protest ANTI măsuri COVID-19 la Viena

Protest ANTI măsuri COVID-19 la Viena

319
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă după-amiază, mii de participanți s-au adunat la demonstrații anti-COVID-19 în centrul Vienei, în Piața Maria Tereza, dar și în Piața Eroilor. Potrivit poliției, aproximativ 6.000 până la 7.000 de activiști întrunit la manifestație. Mitingul a fost programat între orele 11.00 și 22.00. În jurul orei 14.30, ambele grupuri au mărșăluit de-a lungul Ringstraße din Viena, o arteră importantă din oraș.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, manifestanții au dorit să facă un scurt marș și apoi să ducă înapoi în Piața Eroilor. În primă fază, Poliția anunțase că va reprima încălcările legislației privind măsurile anti-COVID-19.

Un organizator care a luat cuvântul la miting s-a pronunțat împotriva obligației de a purta o protecție în dreptul gurii și nasului, dar și împotriva distanțării fizice: „Aruncați cârpa murdară”, i-a îndemnat pe manifestanți. Ulterior, Poliția a început să facă verificări discrete asupra celor care refuzau purtarea măștii.

Există, de asemenea, un grup de aproximativ 20 de persoane din Mișcarea Identității printre participanți. Un alt grup de dreapta, condus de Gottfried Küssel, este, de asemenea, la fața locului, potrivit DerStandard.

Comentarii

comentarii