Acasă Actualitate Protest la AEM Timișoara! Angajații vor să declanșeze greva generală, pentru că...

Protest la AEM Timișoara! Angajații vor să declanșeze greva generală, pentru că nu au mai primit integral salariile din luna septembrie

DISTRIBUIȚI

Problemele continuă AEM Timișoara, una dintre puținele companii din România care, de 53 de ani, a rezistat schimbărilor politice și economice. La începutul lunii august, toți angajații au fost trimiși în concediu pentru două săptămâni, fără a primi salariile.

Astăzi, 25 de angajați de la secțiile electronică, injecție mase plastice și asamblare, au protestat în fața fabricii cerându-și drepturile. Oamenii spun că nu au primit salariile întregi din luna septembrie. Restanțe sunt cuprinse între 3000 și 6000 de lei pe angajat. Conducerea a acceptat să discute cu un singur reprezentant al protestanților. Dacă nu vor primi aceste drepturi, angajații AEM sunt hotărâți să declanșeze de mâine, 17 noiembrie, greva generală.

În luna august, societatea avea datorii la buget de 40 milioane de lei, din care 20 de milioane au fost restructurate pe bana OUG Nr. 6/2019 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale. De asemenea AEM avea datorii de 1,5 milioane de lei la furnizorul de energie electrică și 3 milioane de lei la cel de gaz. Conform ultimului bilanț depus la ANAF, AEM SA a realizat anul trecut un profit de 4,9 milioane de lei și datorii de 209,4 milioane lei. Anul trecut societatea avea 665 de angajați, cel mai mic număr din ultimii 15 ani.

Tot în august, conducerea AEM SA vorbea de ”grupuri de interese mafiote” care doresc preluarea sau falimentarea societății: ”Conducerea AEM S.A. dorește să aducă în atenție și să exprime îngrijorarea profundă față de modul în care se dorește preluarea /falimentul societății de diferite grupuri de interese mafiote care profită de faptul că Parchetul DIICOT Timișoara a gestionat “neglijent” și culpabil dosarul legat de fraudele a cărei victimă este AEM SA”.

 

Comentarii

comentarii