Acasă Stiri recomandate Un deputat PDL de Timiş vrea să pună impozite şi pe nunţi!

Un deputat PDL de Timiş vrea să pună impozite şi pe nunţi!

DISTRIBUIȚI

În ultimul timp se impozitează tot. De la vlădică până la opincă. Zi de zi vin noi taxe pentru ca oamenii să dea birul statului. Ei bine, de acum încolo vor fi impozitate şi… nunţile… Sau cel puţin se lucrează la o lege care să permită şi impozitarea nunţilor. Analizând aceste nunţi, botezuri şi tot felul de benchetuieli unde omul uită de toate (inclusiv taxe), cei de la putere au zis că parcă prea multă evaziune se face cu nunţile astea şi ar trebui cumva controlate şi bineînţeles… impozitate.

„Este o zonă de evaziune fantastică”

Numai în Timişoara sunt peste o sută de nunţi şi botezuri şi banchete în fiecare săptămână. Este o zonă de evaziune fantastică. Oricine îşi face nunta nu cere chitanţă sau prea puţin. Înseamnă sume mari pierdute la bugetul de stat. Pe acest segment este greu de aplicat. Se lucrează la o metodă de control indirect. Am spus  eventual când se organizează evenimentul – acesta să fie anunţat. Acest fenomen chiar a luat amploare şi înseamnă foarte mulţi bani la buget. Este o temă de reflecţie pentru noi toţi ca această zonă puternică de evaziune fiscală să înceteze. Este o zonă de evaziune fiscală foarte mare”, spune deputatul PDL de Timiş Gheorghe Ciobanu.

„Este o zonă care va trebui într-un fel sau altul impozitată”

Încă nu există o strategie sigură despre felul cum vor fi impozitate aceste nunţi. Oricum, omul măcar la nunta lui vrea să scape şi să uite de taxe şi bineînţeles că ia toate cele necesare de unde poate. Ia nişte ţuică de la vărul său, vreo 40 de litri, 20 de pui de la mătuşă-sa, găini pentru supă de la vecină şi tot aşa, la preţuri relativ mici, aşa, de criză, pe care nu i se rupe chitanţă.  Totuşi, nuntaşii vor fi atenţi supravegheaţi şi… impozitaţi. „Vorbim că orice venit trebuie impozitat. Discuţiile sunt mai profunde. Spui evenimentele pe care le organizezi în această lună ca firmă. Din punctul meu de vedere, realişti fiind, este o zonă foarte, foarte mare. Să pui în medie la eveniment o sută de persoane. E un lanţ foarte mare şi nu pot fi de acord cu această zonă de evaziune fiscală. Este o zonă care va trebui într-un fel sau altul impozitată”, a mai spus Gheorghe Ciobanu. Dar ce fac cântăreţii la nuntă? Cum procedează la dedicaţii că şi ei fac parte din nuntă? Expresia „Fără număr, fără număr…”, nu va mai avea utilitate. Muzicanţii vor spune: „Hai mai pune aât la sută în plus dă dăm şi la stat…”
 

Comentarii

comentarii