Acasă Actualitate Radu Clețiu, premiat la CaricatuRo

Radu Clețiu, premiat la CaricatuRo

DISTRIBUIȚI

De curând s-a desfășurat la București un eveniment unic în lumea artelor vizuale – CaricatuRo. Evenimentul a creat platforma pentru alinierea artiștilor caricaturiști la această comunitate unică în exprimare, la nivel mondial.

Aflat la prima ediție, CaricatuRo a fost organizat cu fonduri private, bazat pe relații de prietenie și încredere clădite pe recunoașterea valorii fiecărui participant a adus ca invitați pentru prezentări artiști unici pe întregul mapamond.

Artiștii prezenți au primit ca temă pentru lucrările care s-au realizat în spațiul clubului Comix realizarea de portrete caricatură a unor actori și cântăreți români.

Mari maeștrii ai genului au surprins magistral figuri care nouă românilor ne sunt cunoscute. Horațiu Mălăele, alături de Dorel Vișan, au fost prezenți pe panourile expoziției finale alături de Margareta Pâslaru, Jean Constantin, Mircea Albulescu și alte figuri emblematice ale artiștilor noștri naționali.

S-au dat premii prin punctajul acordat de participanți.

Valentin și Ruxi Chibrit, gazdele acestei inițiative au acordat trofee pentru Jan op de Beek din Belgia, Menny Manvel Avetisian din Statele Unite, Mario Marzzani din Italia.

Un premiu special, oferit de sponsorul principal NHR Agro Partner, a fost decernat lui Radu Clețiu pentru desene și implicarea în a aduce lumea caricaturii în atenția firmelor din zona agriculturii.

Lansat de revista Ferma încă de la primele ei apariții, caricaturistul, care susține o rubrică permanentă în revistă, a deschis o ușă care a fost de folos caricaturii, și va fi cu siguranță un reper pentru viitor prin reușita acestei convenții la prima ediție.

Comentarii

comentarii