Acasă Actualitate RATT se desființează. Cine va prelua autobuzele, tramvaiele și vaporașele din Timișoara?

RATT se desființează. Cine va prelua autobuzele, tramvaiele și vaporașele din Timișoara?

DISTRIBUIȚI

ratt topPe siteul Primăriei Timișoara a fost postat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local care prevede că Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) se va transforma în societate comercială, al cărui unic acţionar va fi Consiliul Local Timişoara.

Noua societate se va numi Societatea de Transport Public Timişoara (STPT).
Potrivit referatului care însoţeşte proiectul de hotărâre, „prin schimbarea formei juridice de organizare si funcţionare a operatorului economic intern în domeniul transportului public de persoane la nivelul Municipiului Timişoara, din regie autonomă în societate comercială se va păstra ca principiu de bază satisfacerea nevoilor comunităţii locale”.
Proiectul de hotărâre mai prevede că noua societatea preia toate drepturile şi obligaţile Regiei Autonome de Transport Timişoara, precum şi personalul şi patrimoniul actualei regii de transport. „Următorii administratori vor fi selectaţi conform procedurilor prevăzute de legislaţia în vigoare cu o durată a mandatului de 4 ani”, se mai arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

 

Comentarii

comentarii