Acasă Actualitate Rectificare de buget pentru echipele de baschet, handbal și rugby ale Clubului...

Rectificare de buget pentru echipele de baschet, handbal și rugby ale Clubului Sportiv Municipal Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sport Club Municipal Timișoara (sau SCM) este o structură structura polisportivă care secții de baschet, handbal, rugby. Este un organism susținut de Primăria Municipiului Timișoara, care alocă anual un buget. Pentru anul calendaristic 2023, CSM s-a putut baza pe 3,1 milioane de euro (15.307.500 lei).

Banii sunt împărțiți în trei secții: baschet, handbal și rugby, toate angrenate în primul eșalon al României.

“La ultima ședință de Consiliu Local, la rectificare le-am dat celor de la CSM 1.042 milioane de lei. S-au mărit taxele pentru angajați, de aici a fost nevoie de rectificare. Există și bani care vin din mediul privat, dar nu foarte mult, aproximativ 200.000 de euro. La rugby anul acesta suntem calificați în finala Cupei României, iar în semifinala de la Baia Mare, am pierdut la un punct diferență. Baia Mare este campioana en titre. La rugby există parteneriat cu USV Timișoara, la handbal cu UPT și la baschet cu UVT, întocmai pentru că mediul universitar este alături de sportul timișorean”, a spus Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

În 2022, bugetul SCM Timișoara a fost de 14.423.510 lei, adică cu 883.990 de lei mai puțin decât anul acesta. Diferența nu numai că nu acoperă rata inflației (16,4%), dar în termeni reali bugetul de anul acesta este mai mic decât cel din 2022, din cauza  modificărilor fiscale.

Echipa de baschet SCM Timișoara ocupă locul 5 în Liga Națională (în grupa A), dar este angrenată și în Cupa Adria.

“La baschet, suntem angrenați pentru al doilea an la rând în Cupa Adria, compteție europeană, unde avem 5 victorii din 5, cu echipe din Slovenia, Croația, Polonia și Ungaria. Anul trecut, echipa SCM, condusă de pe bancă de către Dragan Petricevici a ajuns pâna la un pas de semifinală, fiind învinsă doar la un coșaveraj de 5 puncte de către câștigătoarea turneului, dar care a suferit singura înfrângere din competiție la Timișoara”, a spus mai Tabără.

Echipa de handbal masculin CSM  Politehnica e pe locul11 din 14 echipe.

“La handbal, ultimii doi ani nu au fost străluciți. Avem în schimb echipa de juniori și tineret foarte bună, cu reprezentanți la loturile naționale. Există și o problemă de abordare din punct de vedere legal, al finanțării, pentru că legea nu se aplică uniform la nivel național, iar unele cluburi plătesc salarii mari, din buget public, în timp ce la Timișoara, Curtea de Conturi a limitat salariile jucătorilor până la maximul indemnizației viceprimarului”, a mai spus Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii