Acasă Actualitate Regal muzical oferit de Rotary Cetate timișorenilor! Camerata Bern concertează în Capitala...

Regal muzical oferit de Rotary Cetate timișorenilor! Camerata Bern concertează în Capitala Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

Rotary Cetate Timișoara cu mare bucurie va oferi publicului un concert de zile mari, un spectacol din Festivalul George Enescu, eveniment internațional aflat la a 26-a ediție.

Regalul muzical din 14 septembrie 2023, de la ora 19.00, aduce pe scena Filarmonicii Banatul o orchestră de cameră de renume mondial, Camerata Bern, cu 15 membri, toți soliști de excepție.

Violonista Patricia Kopatchinskaja, „o forță irezistibilă a naturii, pasională, provocatoare și total originală în abordarea ei” așa cum a numit-o British Royal Philharmonic Society, este director artistic al ansamblului din anul 2018 și reușește să impună un repertoriu larg, de la baroc până la contemporan, diferit dar foarte apreciat.

Cu siguranță va fi un eveniment memorabil pentru publicul timișorean, care va primi un program deosebit, într-o interpretare neașteptată.

Festivalul George Enescu a început la București în 27 august și se va încheia în 24 septembrie 2023 și este condus artistic de un timișorean foarte valoros, dirijorul Cristian Măcelaru.

Rotary Cetate Timișoara și-a concentrat în acest an atenția mai mult pe susținerea și promovarea evenimentelor culturale, pentru a onora anul Capitalei Europene a Culturii.

În luna martie, pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu Timișoara a fost organizat un spectacol cu voci excepționale de operă, Români celebri care au cucerit lumea, iar septembrie aduce pe scena Filarmonicii Banatul două concerte importante din Festivalul George Enescu: Camerata Bern și Manchester Camerata.

”Este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu”, susține Andreea Lutz, inițiatoarea proiectului, past president Club Rotary Cetate Timișoara 2022-2023 și asistent guvernator District 2241 România și Republica Moldova 2023-2024.

Mulțumim partenerilor și sponsorilor: BRD Societe Generale, Exim Banca Românească, Florăria Violette – Boutique des Fleurs, Chantia, Lutz&Associates, Litens România, Madame Magnifique, AWR Lease Services, GAUSS, AGASI, inVestSA – este mesajul Clubului Rotary Cetate Timișoara.

Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro.

CAMERATA BERN

PATRICIA KOPATCHINSKAJA vioară și conducere muzicală

Program:

Moartea și fata

Nörmiger Dance of Death (ar. Michi Wiancko)

Anonim Cântare bizantină pe Psalmul 140 pentru vioară solo și orchestră de coarde (ar. Patricia Kopatchinskaja)

Schubert Cvartetul de coarde nr. 14 în re minor D 810, Moartea și fata (ar. pentru orchestră de coarde de Patricia Kopatchinskaja)

Schubert Moartea și fata D 531 (ar. pentru voce și orchestră de coarde de Michi Wiancko)

Gesualdo Moro, lasso, al mio duolo, Caietul VI

Kurtág Ligatura-Message to Frances-Marie (The Answered Unanswered Question) op. 31b

Kurtág Ruhelos din Kafka-Fragmente pentru vioară op. 24

https://www.festivalenescu.ro/ro/artists/camerata-bern-2/

 

Comentarii

comentarii