Acasă Actualitate Regele Mihai I al României, numit Doctor Honoris Causa al Universităţii de...

Regele Mihai I al României, numit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

DISTRIBUIȚI

“Nu privesc acest gest ca pe o recompensă personală ci, ca pe o legătură între generaţiile care au suferit pentru a vedea România liberă şi prosperă”
Regele Mihai I al României a primit în această dimineaţă titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara. Aula Magna a fost arhiplină şi cele mai importante figuri din mediul academic, şi nu numai, au fost prezente la eveniment. Vizita regală a fost pregătită cu minuţiozitate la Universitatea de Vest. Grădinile interioare au fost reamenajate cu gazon şi flori, iar studenţii au fost “luaţi de urechi”, dacă şi-au permis să-şi aprindă ţigările în faţa universităţii.

“Nu am uitat că timişorenii au fost primii care au refuzat comunismul”

Ca de obicei, Regele Mihai a preferat să-i asculte pe alţii. A vorbit puţin, dar profund.
“Nu am uitat că timişorenii au fost primii care au refuzat comunismul.
Nu privesc acest gest ca fiind o recompensă personală ci, mai degrabă, ca o legătură între generaţiile care au suferit pentru a vedea România liberă şi prosperă, astfel încât tinerii din faţa noastră să se bucure de roadele deceniilor care vor urma.
Şi de aici, cel mai important câştigător rămâne România. Eu şi familia mea m-am simţit mereu bine în orice universitate din România”, a afirmat Majestatea Sa.
În urmă cu 65 de ani Regele Mihai I al României devenea părintele spiritual al Universităţii de Vest semnând decretul regal de înfiinţare a instituţiei de învăţământ superior. Rectorul UVT, Ioan Talpoş i-a mulţumit regelui pentru gestul făcut, cu zeci de ani în urmă.

Vrea să stea de vorbă cu timişorenii…

Profesorul universitar Victor Neumann a fost cel care a citit un Laudatio pentru Majestatea SA Regele Mihai I al României, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa.
Tot azi, la Consiliul Local Timişoara, Regele Mihai va primi titlul de “Cetăţean de Onoare al Timişoarei”. Evenimentul are loc în cadrul unei şedinţe extraordinare a consilierilor locali timişoreni.
De la ora 19, regele va participa, la Opera Română din Timişoara la gala Universităţii de Vest. Vineri, Regele Mihai merge, cu începere de la ora 17, la Gala Rotary, organizată cu aniversarea a 80 de ani de la înfiinţarea Cubului Rotary, sub patronajul Majestăţii Sale.
Sâmbătă de dimineaţă, în jurul orei 10.30, Regele Mihai va face o plimbare prin Piaţa Operei, în dorinţa de a discuta cu câţi mai mulţi timişoreni.

Comentarii

comentarii