Acasă Economic Regiunea Vest are o nouă Strategie Regională de Inovare

Regiunea Vest are o nouă Strategie Regională de Inovare

399
DISTRIBUIȚI

Începând cu această săptămână, Regiunea Vest are o nouă Strategie Regională de Inovare ce vizează perioada de timp cuprinsă între anii 2009 şi 2013. Documentul a parcurs mai multe etape de validare: a fost mai întâi supus unui proces amplu de consultare publică – autorităţilor publice locale şi judeţene, institutelor şi unităţilor de cercetare, universităţilor, companiilor private şi organizaţiilor neguvernamentale din Regiunea Vest. A urmat, apoi, validarea de către 30 de reprezentanţi ai institutelor şi unităţilor de cercetare, ai universităţilor din Regiunea Vest, ai agenţilor economici, ai autorităţilor publice din regiune şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Strategia Regională de Inovare Regiunea Vest 2009 – 2013 urmează a fi supusă aprobării Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest în cel mai scurt timp.
Strategia Regională de Inovare a Regiunii Vest este o iniţiativă a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest şi urmăreşte creşterea competitivităţii Regiunii Vest în cadrul unei economii bazate pe cunoaştere, adică accelerarea dezvoltării economice a Regiunii Vest prin integrarea inovării şi a cunoaşterii în cadrul politicilor publice şi a activităţii curente a întreprinderilor, în vederea creşterii competitivităţii produselor şi a serviciilor inovatoare pe piaţa globală.
Astfel, Strategia Regională de Inovare a Regiunii Vest pentru perioada 2009 – 2013 a fost precedată de Strategia Regională de Inovare a Regiunii Vest pentru perioada 2004 – 2008, ce a avut următoarele rezultate: crearea Centrului Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic (Tehimpuls), crearea Asociaţiei Automotivest – iniţiativă de cluster în domeniul automotive, dezvoltarea Polului regional de inovare în domeniul Tehnologie Informaţiei şi Cercetării, iniţierea unui proiect care vizează implementarea unui sistem informatic integrat de administraţie publică la nivel judeţean – pentru oferirea serviciilor administrative prin mijloace electronice moderne, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea unui eco-parc şi finalizarea unui studiu preliminar pentru crearea unui fond regional de acordare a unor grant-uri pentru valorificarea ideilor de afaceri cu potenţial.
Strategia Regională de Inovare – Regiunea Vest 2009 – 2013 pentru poate fi consultată pe pagina de internet www.adrvest.ro la secţiunea documente strategice.

Comentarii

comentarii