Acasă Actualitate Remetea Mare, noul paradis imobiliar din vestul țării?

Remetea Mare, noul paradis imobiliar din vestul țării?

DISTRIBUIȚI

Piața de imobiliare din zona metropolitană a Timișoarei a explodat în ultimii ani. Drept dovadă, se pot vedea prețurile din Dumbrăvița, Ghiroda sau Moșnița Nouă. O comună care poate nu s-a bucurat de același interes a fost Remetea Mare. Situația din comuna aflată la 12 kilometri de Timișoara pare însă a se schimba și a semăna tot mai mult cu cea a comunelor amintite anterior în urmă cu vreo 10 ani.

Interesul investitorilor este datorat și faptului că la nivel local au fost extinse rețelele de utilități atât în vatra veche, cât și în zona mai periferică. De asemenea, nu mai există nici problemele de transport de odinioară. Comuna este traversată de DN6, motiv pentru care un drum cu mașina până în Timișoara poate lua și sub 10 minute. În ceea ce privește transportul public, în ultimii ani STPT a introdus și linia de autobuz M27, dar circulă în continuare și autocarele Autotim și trenurile CFR.

„Noi avem proiectul care se implementează canalizarea în satul Remetea Mare, iar acum am câștigat finanțare pe «Anghel Saligny» și cu proiectul pe localitatea Ianova. Sunt în jur de 48 de kilometri de rețea. Mai avem o investiție importantă în derulare cu realizarea șanțurilor trotuarelor și intrărilor la fiecare gospodărie. Se dezvoltă constant comuna! Numai anul trecut am dat 102 autorizații de construcție imobile”, ne-a declarat primarul Ioan Golubov.

După cum ne spunea și primarul, din comuna Remetea Mare, pe lângă satul cu același nume, face parte și Ianova. În cele două localități există două cămine culturale, două dispensare, cabinet stomatologic, farmacie, cabinet veterinar, post de poliție, două școli și două grădinițe, două biserici ortodoxe, două biserici baptiste și câte una romano-catolică și penticostală.

Lista va fi completată și după ce va fi prins viață proiectul celor de la Alpha Smart Imobiliare: ridicarea unui întreg cartier, „Alpha City Residence”. Vorbim despre peste 600 de locuințe, un centru comercial impresionant, parcuri și terenuri de tenis și fotbal, dispuse pe 14 hectare.

Chiar și în prezent, acestora se datorează o bună parte a dezvoltării de care vorbea primarul. Primele construcții din cadrul cartierului au fost finalizate și listate. Acum, de exemplu, pentru un apartament cu trei camere, de 83 metri pătrați, într-un „Alpha Duplex”, dezvoltatorii cer puțin sub 100.000 de euro. Prin comparație, pentru aceleași condiții în Dumbrăvița, Ghiroda sau Moșnița Nouă, prețurile sunt și cu 50% mai mari.

Din poziția sa de administrator, chiar și primarul Ioan Golubov consideră că proiectul celor Alpha Smart Imobiliare nu poate fi decât „o veste foarte bună” pentru comuna Remetea Mare.

Comentarii

comentarii