Acasă Economic Reprezentanţi ai municipiului Ungheni în vizită la CCIA Arad

Reprezentanţi ai municipiului Ungheni în vizită la CCIA Arad

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţi ai Raionului Ungheni, Republica Moldova, au vizitat Camera de Comerţ din Arad şi complexul expoziţional Expo Arad. Din delegaţie au făcut parte Serghei Cladco, directorul al Camerei de Comerţ şi Industrie Ungheni, Dorin Budeanu, şeful departament Relaţii externe în cadrul CCI Ungheni, Alexandru Brînză, vicepreşedinte al Raionului Ungheni, Natalia Iepuraş, administrator al Zonei Economice Libere Ungheni Business (ZEL Ungheni).

Gheorghe Leucuţa, vicepreşedintele CCIA Arad, a prezentat activitatea camerală în vederea expunerii întregii game de posibilităţi de stabilire a contactelor economice. „Camera de Comerț Arad este una din cele mai active din România și este printre puținele care, prin eforturi proprii, a reușit dezvoltarea unui complex expozițional. Aradul are mai multe domenii unde putem colabora. Ni s-a cerut sprijinul în identificarea unor dezvoltatori, firme care să construiască hale la cheie în zona economică liberă Ungheni, spre a fi date în chirie agenţilor economici”, a declarat Gheorghe Leucuţa, vicepreşedintele CCIA Arad.

Cimi Enache, manager de programe în cadrul CCIA Arad, a prezentat târgurile, care au loc sub pavilioanele centrului expoziţional. „Expo Arad a devenit un brand pentru industria expozițională și atrage anual, la evenimentele organizate, societăți din toată Europa. Ne bucurăm să dezvoltăm relaţiile între mediul de afaceri din Ungheni şi Arad, iar în acest sens invităm Camera din Republica Moldova la târgul Agromalim pentru a stabili următorii paşi în vederea concretizării unui parteneriat”, a declarat Cimi Enache, manager de programe în cadrul CCIA Arad.

Directorul CCI Ungheni, Serghei Cladco, şi-a exprimat interesul de a organiza în Arad, în luna noiembrie a acestui an, un eveniment dedicat produselor de larg consum „fabricat în Moldova”, menit să intensifice colaborarea dintre mediile de afaceri din cele două regiuni. Administratorul ZEL Ungheni-Business, Natalia Iepuraş a prezentat avantajele oferite de zona liberă, facilităţile fiscale şi vamale pe care le ofera legislaţia Republicii Moldova şi a punctat faptul că dezvoltarea zonei economice libere este un obiectiv major, care trebuie valorificat în vederea atragerii investitorilor, precum și creării de noi locuri de muncă. În prezent, în cadrul Zonei Libere din Ungheni îşi desfăşoară activitatea 36 de agenţi economici.

 

Comentarii

comentarii