Acasă Actualitate Reprezentanții AUR Timiș critică Primăria Timișoara și ”monstruoasa coaliție” din Comisia de...

Reprezentanții AUR Timiș critică Primăria Timișoara și ”monstruoasa coaliție” din Comisia de abuzuri din Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

Coordonatorul organizației locale AUR  Timișoara, Ovidiu Sime, a readus în discuție problema spinoasă a bălăriilor din orașul Capitală Culturală Europeană.

“De ce parcurile și spațiile verzi și de-a lungul străzilor orașului au ajuns într-un asemenea hal deplorabil copleșite de bălării? Sunt câteva elemente care ne sperie. De asemenea, Sime a mai atras atenția că primăria ar trebui să înceapă lupta cu țânțarii și căpușele, fiindcă vor deveni un pericol pentru cetățeni atunci când oamenii ies în parcuri”.

În legătură cu lucrările de pe bulevardul Cetății și de pe Bogdăneștilor, reprezentantul AUR Timișoara a mai spus:

“Vrem să știm care e termenul de finalizare a acestor lucrări care blochează circulația auto. Mai mult, cetățenii din aceste zone sunt disperați, fiindcă zi de zi se creează ambuteiaje și blocaje și poluare fonică și cu praf și le face viața grea oamenilor. Ne dorim să intrăm în normalitate în acest oraș”, a concluzionat Sime.

Coordonatorul organizației locale AUR  din Municipiul Timișoara, Ovidiu Sime, a mai atras atenția vineri, și despre faptul că acel complex sportiv din Calea Lipovei, pentru care s-a decis câștigătorul licitației de construcție, încă stă în așteptare. Mai e nevoie de ordinul de începere a lucrărilor pe care trebuie să-l dea primăria. De ce se amână totul?

De asemenea, Sime speră să se dea drumul și la începerea lucrărilor cu stadionul Lego și să nu se blocheze la fel ca și pentru complexul sportiv din Calea Lipovei.

“În plus am vrea să știm cu ce se ocupă CSM Clubul Sportiv Municipal, fiindcă a intrat într-un con de umbră, care este plus valoarea pe care o aduce orașului?”, a subliniat Sime.

Marian Dobre, coordonatorul AUR Moșnița Nouă, a vorbit despre un alt subiect tensionat: sensul giratoriu de la Calea Urseni!

“În ceea ce privește sensul giratoriu de la Calea Urseni, îi asigur pe cetățeni că lupta încă nu s-a încheiat, chiar dacă protestul pe care l-am organizat acolo nu a fost luat în seama de către autorități, nu au dat dovadă de colaborare cu noi.

În continuare noi vom face demersuri și chiar vom ajunge în instanță cu acest subiect. Cetățenii au decis să deschidă proces, iar noi îi vom sprijini. Nu vom renunța la luptă, fiindcă vrem normalitate în Moșnița Nouă.

Un sens giratoriu înseamnă normalitate! Suntem în discuții cu o casă de avocatură. Astfel cetățenii din Moșnița Nouă speră să găsească deschidere și colaborare din partea autorităților. Trebuie să amintim că pe raza localității Moșnița Nouă sunt foarte multe probleme pe care o să le dezbatem în următoarele conferințe”, a fost mesajul lui Mihai Dobre.

Deputatul AUR Timiș, Ciprian Titi Stoica, a declarat, vineri, 19 mai, că deputații opoziției și ai AUR vor contesta pe toate căile legale măsurile “neconstituționale, nelegale și neregulamentare” impuse asupra lor și asupra interesul cetățenilor acestei țări.

“Au încercat să ne pună pumnul în gură sancționând deputați ai opoziției pentru simplu fapt că reprezintă cetățenii cu demnitate, cinste și onoare interesele.

Au fost sancționați deputați din opoziție ai AUR, fiindcă sunt vocali, vehemenți și chiar virulent  atunci când interesul național o cere, când cei din monstruoasa coaliție din Comisia de abuzuri legiferează legi împotriva interesului național.

Astfel s-au făcut abuzuri împotriva drepturilor pe care orice cetățean în această țară trebuie să la aibă.

Vom contesta pe toate căile legale avute de la dispoziție aceste măsuri neconstituționale nelegale și neregulamentare. Ne întrebăm ce mai urmează…?”, a atenționat deputatul AUR Timiș.

De asemenea, Ciprian Titi Stoica a mai spus că programul de guvernare al AUR a fost prezentat în anumite medii cu minciuni. Sâmbătă, 20 mai, programul de guvernare va fi lansat și la Timișoara la ora 11:00 la CRAFT, în prezența lui George Simion, președintele AUR, unde vor fi citite toate cele 15 puncte.

“Este un fapt nemaiîntâlnit în politica românească, astfel ca un partid politic să aibă un program de guvernare pe care să îl supună cenzuri, îmbunătățirii, completări și chiar implementării tuturor cetățenilor români”, a declarat Titi Stoica.

De asemenea, el a mai atras atenția că în parlament  se află în pregătire o lege extrem de periculoasă, prin care se vor aplica pedepse grele celor care vor protesta.

“Dacă veți ieși se protestați că va ajuns cuțitul la os, puteți să fiți sancționați în funcție de gravitatea faptelor, de la unu la cinci ani sau de la doi la șapte ani, lăsându-se totul la liberul arbitru al forțelor de ordine să decidă dacă ați încălcat legea sau nu. Astfel se încearcă să se facă din România o mare pușcărie”, a concluzionat Titi Stoica.

Comentarii

comentarii