Acasă Actualitate Restricții modificate în 15 comune din Timiș, începând de luni

Restricții modificate în 15 comune din Timiș, începând de luni

957
DISTRIBUIȚI

Duminică, 18 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit pentru a actualiza listele cu incidențele cazurilor de COVID-19 în localitățile timișene și a dispune restricțiile care se impun în fiecare „scenariu”. Spre deosebire de listele aprobate la ultima ședință, desfășurată joi, au fost operate modificări în cazul a 15 UAT-uri, acestea urmând să intre în vigoare de luni, 19 aprilie.

Concret, la Jebel, vineri, a fost depășit pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori, dar cum de abia duminică era programată ședința, noile restricții au fost aprobate acum. Între timp, rata scăzuse sub 7,5, dar a fost aprobat oricum noul scenariu. În același timp, la Biled și la Dudeștii Vechi, rata a crescut și se situează între 4 și 7,5. Așadar, în ultimele două comune magazinele se vor închide la ora 18.00 și circulația va fi restricționată după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. La Jebel, restricțiile vor fi valabile toată săptămâna.

Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori au intrat unitățile administrative-teritoriale Coșteiu, Dudeștii Noi și Otelec, iar pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat Cenad, Cenei, Liebling, Satchinez și Variaș. UAT Tomești la reevaluarea la 14 zile a fost menținut pe Anexa 4 – incidență între 1,5 și 3 – pentru încă 14 zile, sub rezerva creșterii incidenței peste alt prag în această perioadă.

Localitățile Ohaba Lungă, Beba Veche și Jamu Mare urmare a scăderii ratei de infectare, la reevaluare nu au mai fost cuprinse pe niciuna dintre cele 4 anexe.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii