Acasă Actualitate Retim: ”Depozitarea deșeurilor voluminoase pe domeniul public este ilegală și se sancționează…!”

Retim: ”Depozitarea deșeurilor voluminoase pe domeniul public este ilegală și se sancționează…!”

DISTRIBUIȚI

Ce sunt deșeurile voluminoase? Sunt deșeuri solide de mari dimensiuni (mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, saltele, etc.), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale, neasimilabile deșeurilor menajere.

Retim atenționează încă o dată că aceste tipuri de deșeuri nu pot fi scoase în stradă, ci vor fi preluate exclusiv în cadrul campaniilor trimestriale de colectare, care sunt anunțate explicit în mass-media, pe pagina oficială de facebook și pe www.retim.ro la secțiunea Știri.

Iată că, din păcate, unii cetățeni nu înțeleg acest mesaje și, probabil, nici nu îi interesează. De aceea atunci când le vine, își scot pur și simplu gunoaiele (deșeurile voluminoase și tot ce găsesc prin gospodării urât) și le expun publicului larg, în plină stradă, stricând în mod grav imaginea orașului! (foto strada Bujorilor Timișoara).

Mai grav este că acești indivizi care au scos urâțeniile în stradă au făcut o rampă ilegală de deșeuri, chiar la clopotul destinat sticlelor și borcanelor.

Retim mai atrage atenția că astfel colectarea acestor deșeuri se va face prin aportul voluntar al clienților în locațiile specificate în programul fiecărei campanii trimestriale.

”Depozitarea deșeurilor voluminoase pe domeniul public este ilegală și se sancționează conform legislației în vigoare de către organele abilitate”, atrage atenția Retim Ecologic Service Timișoara.

Preluare deșeuri voluminoase de la domiciliu

Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă comanda pentru preluarea deşeurilor voluminoase de la o anumită adresă, trebuie să procedeze după cum urmează:
– realizarea unei comenzi online la adresa de email : radu.ungur@retim.ro sau gabriela.hanes@retim.ro ;

– plata contravalorii serviciului în AVANS, urmând ca RETIM să programeze preluarea deșeurilor voluminoase de la adresa menționată.
Tariful/ Item include serviciile de manipulare, ridicare, transport, neutralizare (inclusiv de la etaj, de la apartement) – valabil doar pentru municipiul Timișoara și zona periurbană.

Pentru a vă putea comunica o ofertă personalizată, va rugăm să precizați exact în comandă ce obiecte vor fi colectate.

Detalii la www.retim.ro.

Comentarii

comentarii