Acasă Actualitate Revolta producătorilor de legume și fructe: Cosmin Cionca, Lovrin Timiș: ”Solicit guvernului...

Revolta producătorilor de legume și fructe: Cosmin Cionca, Lovrin Timiș: ”Solicit guvernului să nu închidă piețele!”

989
DISTRIBUIȚI

Decizia guvernului de a închide piețele agroalimentare i-a revoltat pe fermierii producătorii de legume nu numai din Timiș, ci din întreaga țară, de aceea ei cer redeschiderea piețelor cât mai urgent.

Cosmin Cionca, producător de legume din Lovrin, atenționează că fermierii au nevoie de piețe, de aceea trebuie să aibă unde să le vândă!

”Cei care nu vând supermarketurilor, vor rămâne cu marfa, ceea ce va fi tragic. Această decizie va afecta în mod direct situația financiară și bunăstarea a multor familii. Ca și producător, solicit Guvernului României să nu închidă piețele! Închiderea lor nu este o soluție! Ce facem cu produsele perisabile?”, este mesajul lui Cionca.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Guvernului să revină urgent asupra acestei decizii, de suspendare a activității piețelor agroalimentare în spații închise.

Dacă acestea vor fi închise, ce vor face producătorii și comercianții de produse agroalimentare?  În aceste spații își desfășoară activitatea producători și comercianți autorizați sanitar-veterinar pentru a vinde carne și produse din carne, pește, brânzeturi, pâine și produse de panificație. Toți acești comercianți vor fi nevoiți să-și închidă activitatea.

Populația va fi lipsită de dreptul de a achiziționa produse de sezon, produse locale, produse perisabile, produse controlate sanitar-veterinar în detrimentul unor produse de import și mai puțin sănătoase!

Nu toți producătorii au posibilitatea de a comercializa producția prin intermediul supermarketurilor sau a magazinelor locale!

Alianța pentru Agricultură și Cooperare atrage atenția că de această măsură va profita piața neagră. Trebuie sancționați administratorii de piețe care nu respectă măsurile de combatere a coronavirusului, iar închiderea să fie o măsură punctuală, doar acolo unde este cazul”, este mesajul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, prezentat de Profitul Agricol (www.agrinet.ro).

Comentarii

comentarii