Acasă Actualitate “Revoluţia bunului-simţ”

“Revoluţia bunului-simţ”

DISTRIBUIȚI

Crin Antonescu s-a lansat în campanie la Timişoara
Candidatul PNL la Preşedinţia României a lansat, la Timişoara, “Manifestul bunului-simţ”
Candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţie, Crin Antonescu, a fost, vineri, la Timişoara. Prima oprire a fost la Universitatea de Vest, unde, în Aula Magna, a avut o dezbatere cu studenţii pe tema “Democraţie vs. Dictatură”. Crin Antonescu a spus că cel mai potrivit loc pentru o asemenea discuţie este chiar la Timişoara, iar discuţia despre democraţie se justifică în cel mai înalt grad în acest loc. “Trăim în România vremurilor în care democraţia este pusă în discuţie. Constat că democraţia nu este niciodată un bun câştigat definitiv. Democraţia trebuie vegheată, la figurat, zi şi  noapte. Eu cred că şansa democraţiei stă doar în participarea celor care o doresc şi o alcătuiesc – a cetăţenilor. Şansele nu stau într-un conducător. Nu poate nimeni să ne garanteze, să ne apere, să ne dezvolte şi să ne asigure calitatea propriei noastre democraţii. Calitatea e dată de participarea activă, conştientă a cetăţenilor”, a spus, vineri, Crin Antonescu, în faţa studenţilor adunaţi în Aula Magna.

“Există prea multă nepăsare”
Candidatul PNL la preşedinţie a spus şi care este “păcatul” multora dintre politiceni… “Ce poate face fiecare român, într-o Românie stăpânită de un sistem pe care unii îl numesc ticăloşit, iar eu îmi permit să-l numesc de-a dreptul nesimţit, condus de oameni nepăsători. Cel mai mare păcat al multora dintre politicienii români e nepăsarea. Există prea multă nepăsare. Prin demersul meu politic vreau să încerc să chem, să mobilizez în direcţia unei acţiuni în care să arătăm că ne pasă, că rezistăm”, a spus Crin Antonescu.

“Să declanşăm o a doua revoluţie, după 20 de ani, o revoluţie paşnică!”
După ce dezbaterea s-a terminat, Crin Antonescu a depus o coroană la monumentul dedicat eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989, din faţa Catedralei. După aceea, Crin Atnonescu a făcut o plimbare prin centrul Timişoarei, până la sediul PNL Timiş din Piaţa Unirii, unde a dat şi startul campaniei în cursa pentru funcţia de preşedinte al României. “Prima zi a unei campanii electorale. Eu încerc să respect câteva promisiuni. Eu încerc să respect promisiunile pe care le-am făcut, de a începe campania la Timişoara. A doua promisiune pe care am făcut-o aici, la Timişoara, a fost declanşarea moţiunii de cenzură pe care am iniţiat-o. Din păcate, România a rămas tot în criză politică, prin voinţa unui singur om, care nu respectă principiul elementar într-o democraţie a majorităţii. Am vrut să încep această campanie electorală la Timişoara şi o încep la Timişoara, pentru că anul acesta, peste foarte puţină vreme, se împlinesc 20 de ani de la momentul în care Timişoara a dus România într-o altă epocă a existenţei sale. Mulţi timişoreni au plătit cu viaţa riscul de a înfrunta singuri dictatura. E cazul ca, după 20 de ani, noi toţi să ne întrebăm cât din aceste aspiraţii am îndeplinit. Cu gândul la aspiraţiile de atunci, am intrat în această cursă electorală, voi duce această campanie până la capăt. Să declanşăm o a doua revoluţie, după 20 de ani, o revoluţie paşnică, prin vot, nu prin sânge, să se schimbe ce trebuie schimbat în această ţară. Revoluţia bunului-simţ. Am ales acest loc care este Timişoara pentru a-i marca simbolic începutul în această campanie. Fiecare dintre noi avem preferinţe, opţiuni, nemulţumiri”, a spus Crin Antonescu, în debutul campaniei sale la Timişoara.

“Toate armele pe care le am sunt arme corecte, arme curate”
Crin Antonescu a lansat la Timişoara şi un manifest al bunului-simţ, un text prin care explică cum poate fi construită România bunului-simţ. “Lansez de aici un manifest la bunului-simţ, un text în care formulez, simplu, câteva dintre lucrurile pe care mi le asum ca om politic să le fac, ca preşedinte, să le impun tuturor celor care au pretenţia să-i reprezinte pe români. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le facem toţi. E un sistem nesimţit, care-i face pe oamenii politici nepăsători la toate suferinţele celor din jurul lor, la nevoile unei societăţi care este ţinută în loc de către cei care o conduc şi nu ajută să se dezvolte. Nu voi fi un preşedinte pasiv, confortabil, mulţumit de faptul că a ajuns preşedinte. Voi fi un preşedinte echidistant, moderator, constructor, dar un preşedinte implicat. Vreau o Românie în care oamenii să simtă că participă la construcţia destinului lor. Cred că un preşedinte bun înseamnă un preşedinte capabil să discute echidistant cu instituţii, partide, forţe diferite. Acel preşedinte care are voinţă, care adună ce e bun în oameni în jurul unor obiective şi construieşte consensul. Modelul meu prezidenţial este acela al unui preşedinte care uneşte pe baza unor criterii, a unui preşedinte exigent. Toate armele pe care le am sunt arme corecte, arme curate. Nu umblu după dosarul niciunui candidat. Niciunul dintre candidaţii mei nu are cu ce mă şantaja. Se poate lupta în bătălia politică românească cu arme curate, cu mijloace cinstite. Vom avea o campanie dură, le voi spune răspicat şi până la capăt şi contracandidaţilor mei ce cred despre ce sunt şi ce au făcut, iar în momentul în care voi deveni preşedinte, voi avea o atitudine echidistantă faţă de toate forţele politice”, a spus Crin Antonescu, la Timişoara.

Comentarii

comentarii