Acasă Actualitate Revoluţionarii din Timişoara arată cum pot fi eliminaţi impostorii din rândul lor

Revoluţionarii din Timişoara arată cum pot fi eliminaţi impostorii din rândul lor

DISTRIBUIȚI

“Dacă va fi aplicat noul proiect al Legii 341, a Recunoştinţei, faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, impostorii vor fi eliminaţi, iar numărul celor 18.000 de revoluţionari se va reduce până la 45%”, a declarat, luni, 20 februarie, la Hotel Timişoara, Costel Bursuc, luptător rănit, membru în Comitetul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din Timişoara 89.

Trei revendicări

Gheorghe Lungu, luptător rănit, membru în comitet, a amintit trei dintre prevederile noului proiect de lege, pentru ca să poată fi eliminaţi impostorii : 1. Data de 22 decembrie ‘89, când a fugit dictatorul Nicolae Ceauşescu, să fie termenul pentru toţi revoluţionarii autentici. Ei vor trebui să aducă mărturii, dar şi dovezi concrete (poze sau filmări…), precum că au fost în primele rânduri ale luptei împotriva dictaturii comuniste, până la această dată. 2. Eliminarea cadrelor militare şi soldaţilor MApN, MI, inclusiv a Gărzilor Patriotice, a procurorilor şi judecătorilor. “Gărzile Patriotice au venit, la început, cu bâtele, să ne omoare, apoi au pactizat cu noi. Aici sunt sute care au primit titlul de luptător cu merite deosebite. Cadrele militare şi soldaţii au participat la lupte sub jurământ, poate au făcut şi pierderi de vieţi omeneşti. Eu am fost împuşcat de armată”, a spus Lungu.  3. Eliminarea foştilor activişti ai Partidului Comunist Român din rândul revoluţionarilor. Acum ori niciodată.

“Din ’90 am cerut eliminarea impostorilor!”

Bursuc a mai precizat că luptătorii nu pot fi acuzaţi că nu au cerut permanent eliminarea impostorilor din rândul lor, fiindcă, din 1990, întotdeauna, ei au solicitat acest lucru autorităţilor. Preşedinţii de asociaţii sunt de vină, ei trebuiau condamnaţi, fiindcă au făcut revoluţionari cu patalama. “Nu vrem vendetta, dar nu suntem de acord ca aceia care au tras în noi, cei care au dormit la revoluţie, iar între 22 –24 decembrie, au bătut primarul, în loc să taie porcul, acum să fie alături de noi, sub titlul de revoluţionari autentici”, a spus Bursuc. Juristul Emil Vlădesan a amintit că, luni, 20 februarie, se împlinesc 104 zile de când ei se află în stradă, în Piaţa Victoriei din Timişoara, din 9 noiembrie 2011. “Noi suntem luptători răniţi, arestaţi şi ne-am ridicat împotriva sistemului comunist, în 1989. Din noiembrie 2011, noi am ieşit împotriva abuzurilor actualei puteri politice, pentru o viaţă normală şi demnă. Am cerut respect. Acum suntem mai hotărâţi ca niciodată să clarificăm tot ce ţine de statutul de revoluţionar. În plus, dorim o constituţie făcută de jos în sus. Politicienii vor trebui să ţină cont de prevederile noastre din Platforma pentru România şi să le adopte, pentru a fi introduse în constituţie”, a spus Vlădesan. Comitetul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din Timişoara 89 a obţinut de la Primăria Timişoara o nouă prelungire a termenului pentru proteste, până în 22 martie, în Piaţa Victoriei, întrucât căderea Guvernului Boc nu a rezolvat gravele probleme prin care trece România. De aceea, protestele nu vor înceta decât atunci când va fi demis Traian Băsescu, preşedintele României.

Comentarii

comentarii