Acasă Actualitate Revolutia din Decembrie 1989 de la Timișoara rememorată la Muzeul Satului Bănățean,...

Revolutia din Decembrie 1989 de la Timișoara rememorată la Muzeul Satului Bănățean, cu sprijinul CJT

DISTRIBUIȚI

33 de ani! Marți 20 decembrie 2022, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, revoluționarii s-au reunit pentru a face o rememorare a zilelor tumultuoase din decembrie 1989, care aveau să marcheze definitiv şi irevocabil destinul României.

Dezbaterea a avut loc în sala de expoziție permanentă, unde invitații, participanți la evenimentele, asociația ALTAR, cercetători ai celor petrecute în acele zile sângeroase, au vorbit despre semnificația acestora și despre urmările avute în societatea românească. De asemenea, la dezbatere au fost prezenți și elevi de la scolile din oraș, pentru care evenimentele petrecute în urmă cu 33 de ani reprezintă deja o pagină de istorie, precum și specialiști din cadrul muzeului. Evenimentul a fost organizat de dr. Andrei Milin. Cu acest prilej a avut loc și lansarea cărții “Timișoara 15 – 21 decembrie 1989”, autor istoricul dr. Miodrag Milin.

Povestea vremurilor de dinainte de 1989, în fața tinerilor din mai multe școli au întregit-o și prof. Marin Popescu președintele comisiei de cultură a județului Timiș, din cadrul CJT, Darius Georgiu, vicepreședintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, Ioan Savu,  Marius Mioc, Adrian Kali,

revoluționari cu merite deosebite implicați direct în evenimentele care au dus la schimbarea regimului comunist în urmă cu 33 de ani.

Ce prezenți au putut admira și o expoziție de fotografii cu imagini din zilele de 16 – 22 decembrie 1989 autor fotograful revoluției, Constantin Duma, dar și după această dată. Proiect finanțat de CJ Timiș.

 

Comentarii

comentarii