Acasă Actualitate Ritm alert pe Autostrada Vestului, acolo unde se lucrează…

Ritm alert pe Autostrada Vestului, acolo unde se lucrează…

452
DISTRIBUIȚI

autostrada vestului 2Se lucrează pe Autostrada Vestului. Nu peste tot, unele porţiuni îşi mai aşteaptă constructorii, licitaţiile se tot repetă, iar tronsoanele sunt în aşteptare, în timp ce chiar ministrul marilor lucrări publice e iritat de sarabanda contestaţiilor. Dar în unele locuri se mai şi lucrează. „Zilele trecute, parcurgând traseul autostrăzii Vestului pe loturile Arad-Pecica şi lot 1 Lugoj- Făget, lot 1 Lugoj-Deva, respectiv Şanoviţa-Traian Vuia, am fost surprins de ritmul extrem de alert al lucrărilor specifice unei perioade de finalizare a autostrăzilor în viitorul apropiat”, spune Marius Popovici, inginer, onsultant în domeniul construcţiilor civile, hidrotehnice şi rutiere.

autostrada vestului 3Pe lot 1 Lugoj-Deva lucrările au avansat foarte mult la podul peste canalul Timiş-Bega, kilometrul 2 plus 900, unde se betonează ultimele două console din totalul pilelor şi culeielor, acestea fiind terminate în vederea montării grinzilor principale, lucru ce va începe zilele viitoare. Faţă de situaţia de acum circa cinci săptămâni, majoritatea overpass-urilor sunt în fază de finalizare, fiind montate grinzile principale peste autostradă şi rampele de acces, coborârea de pe overpass-uri fiind în fază de finalizare.

 

Începe montarea parapeţilor şi trasarea marcajelor

Se montează grinzile principale şi la pasajul de cale ferată de la kilometrul 24 plus 445, lucru ce va permite finalizarea acestui pasaj prin umpluturile aferente şi crearea de cursivitate până la sfârşitul autostrăzii, respectiv nodul rutier Traian Vuia – kilometrul 27 plus 620, unde se lucrează intens la buclele de acces spre autostradă şi la nodul rutier cu pasaj la kilometrul 0 plus 097 de pe DJ 609 A, drumul spre Şanoviţa – Ghizela, aflat la circa 900-1000 de metri de la DN 6 Timişoara-Lugoj, înainte de satul Chizătău – se lucrează la buclele de acces şi pasajul aferent, care are culeile în fază de finalizare. „Pe acest tronson de autostradă, am mai precizat şi în trecut, în mare parte asfaltul de uzură este pozat, urmând ca o dată cu terminarea tuturor podurilor şi pasajelor să înceapă marcajele şi parapeţii”, spune Popovici.

autostrada vestului 4Ritm alert pe Arad-Pecica

Pe lotul Arad-.Pecica, kilometrul 22 plus 400 până la 37 plus 900, ritmul de execuţie este alert, constructorul se concentrează în zilele acestea pe finalizarea pasajului rutier peste calea ferată Arad-Nădlac, la kilometrul 29 plus 651, unde pe rampa de acces Nord se execută ultimii 5-6 metri de umplutură. De asemenea, constructorul se concentrează pe nodul rutier Arad-pasaj de autostradă peste bypass Arad, unde lucrările de asfaltare sunt în mare parte terminate, la bucle de acces şi coborâre se execută ultimele lucrări de asfaltare. De asemnea, la kilometrul 22 până la DN 7, nodul rutier Pecica, se execută ultimele lucrări la pasaje şi caseta autostrăzii, cu observaţia că acest tronson, de circa 5 kilometri, nu va fi folosit în prima etapă, din cauza contestaţiilor şi neadjudecării lotului Nădlac-Pecica. În vară, când va fi dat în funcţiune cest lot – Arad-Pecica, se va circula circa 12 kilometri, de la nodul rutier Arad până la Pecica. În prezent se lansează comenzile pentru lucrări de marcaj şi producţia de glisiere parapeţi, a căror montare va începe în perioada următoare.

Comentarii

comentarii