Acasă Eveniment Primăria va dărâma River Deck cu buldozerele

Primăria va dărâma River Deck cu buldozerele

408
DISTRIBUIȚI

Direcţiile de patrimoniu, juridic şi urbansim din Primăria Timişoara au decis

Clubul River Deck de pe malul Begăi îşi are zilele numărate. Reuniţi, joi, într-o şedinţă, reprezentanţii direcţiilor de patrimoniu, juridic şi urbanism din cadrul Primăriei Timişoara au decis demolarea cunoscutului club din capitala Banatului. Contractul de închiriere între River Deck şi Clubul Sportiv Şcolar 1 expiră oficial pe 10 iunie 2011. Terenul a trecut însă în domeniul public, iar Primăria Timişoara vrea să încaseze bani din chirie.

Edilii şi-au aminit abia când au devenit proprietari pe terenul de sub River Deck că aceştia nu au autorizație de funcţionare, deşi construcţia este ridicată din 2006.  Directorul de la CSŞ 1 Timişoara, Tamara Savu, spune că vineri va intenta proces municipalităţii, susţinând că terenul a fost luat abuziv. Administratorul de la River Deck, Radu Hambaraş, cheamă primăria la River Deck să-i vadă realizările.
Hambaraş: „Se întâmplă lucruri care pe noi ne depăşesc”

 

Reprezentanţii Primăriei Timişoara (PMT) afirmă că River Deck nu mai scapă de demolare pentru că termenul până la care ar trebui să intre în legalitate este prea scurt. Radu Hambaraş, administratorul de la River Deck, nu se teme de nimic. „Lumea habar nu are despre ce este vorba la River Deck. Crede că am închiriat un spaţiu construit ori de primărie ori de CSŞ 1. Aici era pârloagă, nu era nimic. Noi, de bună-credinţă, am construit aici, am semnat un contract, se întâmplă lucruri care pe noi ne depăşesc. Funcţionăm cinci luni pe an şi plătim chirie pe 12 luni. Noi plătim şi caiacele şi clădirea de la CSŞ 1. Primăria nu conoaşte realizările de aici. Să vină în teren primăria, să vadă ce se întâmplă. Nimic nu se poate face fără ca instanţa să hotărască cine e proprietar pe spaţiu. Vom vedea cui o să plătim chiria după 10 iunie. Eu sunt în regulă aici”, ne-a spus Radu Hambaraş.
Ca şi dărâmaţi…
Primăria Timişoara este fermă. River Deck va fi, foarte probabil, demolat. „Reprezentanţii direcţiilor de patromoniu, juridic şi urbansim din PMT au decis că până pe 10 iunie nu se mai poate face nimic pentru intrarea în legalitate. Demolarea clădirilor noi din zonă este iminentă. După expirarea contractului în curs, primăria va cere evacuarea chiriaşului şi va trece la demolarea construcţiilor noi, ridicate ilegal, fără autorizaţie de construcţie. După aceea, terenul, împreună cu construcţiile vechi, care sunt evidenţiate în Cartea Funciară, va fi scos la licitaţie. Ei au căi legale prin care pot să atace deciziile noastre”, spune consilierul Lăcrămioara Condea din cadrul Biroului de Presă al PMT.

Circul River Deck se termină în instanţă
Tamara Savu, directorul de la CSŞ 1 Timişoara, care a închiriat o parte din baza de caiac către River Deck, este şocată. „Este fantastic ce se întâmplă. Îmi stă mintea în loc. Baza este a clubului, nu a Primăriei Timişoara. Azi sau mâine îi dăm în judecată. Am scos noul CF şi vom vedea care este justificarea pe care ne-au luat această bază, parte din domeniul statului. Ministerul ne va reprezenta în acest proces ca ordonator de credit. Terenul ne-a fost luat abuziv”, a declarat Savu. Clubul River Deck a fost deschis la limita legii, în 2006, în incinta bazei de caiac a CSŞ1 Timişoara. Iniţial, era vorba despre o patiserie, care ar fi trebuit să funcţioneze pe un teren de aproximativ 500 de metri pătraţi. A fost doar un paravan pentru lansarea unuia dintre cele mai căutate cluburi din Timişoara. Acesta a fost închiriat până în 2010 contra sumei de 300 de euro pe lună. Pentru 2011, chiria a crescut cu doar 100 de euro. Radu Hambaraş neagă aceste sume, dar nu vrea să divulge cât este contractul real. „Nimeni nu trebuie să ştie cât avem noi contractul, totul este confidenţial, ar trebui să ştiţi acest lucru. Ce scrieţi voi, cu 300 de euro, este o prostie, contractul este mult mai mare”, mai spune Hambaraş.
 

Comentarii

comentarii