Acasă Actualitate Robu nu vrea să fie „paratrăsnetul” nemulţumirii timişorenilor

Robu nu vrea să fie „paratrăsnetul” nemulţumirii timişorenilor

DISTRIBUIȚI

robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este nemulţumit de două dintre cele mai importante proiecte ale oraşului. Edilul a avut discuţii cu arhitecţi şi proiectanţi, în vederea modificării proiectului de reabilitare a centrului istoric şi a proiectului de reabilitare a malurilor Begăi.

Cele două proiecte sunt finanţate din fonduri europene, iar modificarea lor este o procedură birocratică delicată, care trebuie justificată temeinic. Robu este hotărât să îndrepte din mers unele aspecte, astfel încât proiecte să fie duse la bun sfârşit, iar timişorenii să nu aibă motive să fie nemulţumiţi.

Alei înguste şi copaci inadecvaţi pe malurile Begăi

La malurile Begăi, nemulţumirea primarului este legată de faptul că pe anumite porţiuni aleile pietonale sunt foarte înguste. De asemenea, între aleile pietonale şi pistele de bicicletă există mici fâşii de pământ, acolo unde există copaci. „Acei arbori sunt şi bătrâni şi sunt amplasaţi exact unde încurcă. Prin urmare, trebuie rezolvată această problemă prin modificări aduse. Evident că acolo unde vor trebui tăiaţi anumiţi arbori se impune să plantăm mult mai mulţi în loc. Eu am venit cu acest angajament că pentru fiecare pom tăiat va trebui să plantăm cel puţin 10. Până acum am plantat cel puţin 15 pentru fiecare pom care a trebuit să fie tăiat”, a declarat Robu.

Pavaj de probă în centrul istoric

Viitoarea stradă Petre Ţuţea, numită în prezent Strada Fără Nume, este în aceste zile loc de teste pentru pavaj. Se probează mai multe variante de piatră şi de îmbinări pentru a se îmbina cu succes aspectul plăcut şi funcţionalitatea. Robu este nemulţumit de felul în care arată pavajul prevăzut în proiect. Astfel, edilul a discutat chiar şi cu preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, în încercarea de a găsi o soluţie.

Sunt neliniştit pentru că n-aş vrea ca pavajul care va rezulta să fie unul care să ne provoace chinuri când ieşim să ne plimbăm. Am cerut arhitecţilor să aibă în vedere pe de o parte să se confere zonei aerul de vechime, un aspect frumos, dar pe de altă parte şi ca acel pavaj să reziste în timp să nu ajungem să constatăm că pietrele se mişcă după câţiva ani. Vrem să se asigure comoditate la mersul pe jos prin zonă. Am convenit să se facă pavări în mai multe variante, pentru ca cetăţenii să le poată vedea, să le poată încerca şi la mers şi să-şi spună părerea”, a explicat Robu.

În proiect sunt bani şi pentru pavajul de probă, iar timişorenii îşi vor putea da cu părerea fie la faţa locului, completând un formular, fie online, printr-o metodă care va fi stabilită ulterior. Totul, spune Robu, pentru a împăca şi „capra” proiectelor şi „varza” opiniei publice: „N-aş vrea ca la final să fiu paratrăznetul unor nemulţumiri ale cetăţenilor. Pe de altă parte, eu trebuie să pun în practică nişte proiecte. Sper ca proiectanţii să facă dovadă de înţelepciune.

Comentarii

comentarii