Acasă Administraţie Robu promite că va ajuta CNI-ul în construcția Sălii Polivalente și în...

Robu promite că va ajuta CNI-ul în construcția Sălii Polivalente și în informarea cetățenilor privind lucrările la Centura de Sud

1184
DISTRIBUIȚI

La conferința din 7 ianuarie 2020, primarul Nicolae Robu promite că, în acest an și nu numai, Primăria se va implica activ în realizarea Sălii Polivalente și a Centurii de Sud, pentru care Compania Națională de Investiții oferă fonduri și, deci, este societatea responsabilă de proiecte.

Despre Sala Polivalentă, care, cel puțin în planuri, va avea 16.000 de locuri, Robu a spus: „Noi am predat deja la CNI actualizarea topo, cu noile cerințe, cu noile tehnologii făcută. Acum se lucrează la studiul geo. La finalul lunii ianuarie va fi gata și studiul geo. […] Vom preda și studiul geo la CNI, iar, imediat după, CNI-ul va lansa licitația pentru studiul de fezabilitate, cele două studii fiind obligatorii pentru un studiu de fezabilitate”, a spus primarul.

Conform înțelegerilor, CNI-ul se va ocupa de obligațiile sale, Robu promițând că administrația locală se va implica, și ea, dacă va fi cazul, pe lângă sarcinile de care este deja responsabilă. „Se intră așadar în linie dreaptă și cu acest obiectiv, pentru care lupt de șapte ani și jumătate, poate dinainte de a fi ales primar. […] Timișoara are nevoie de o astfel de sală pentru a putea organiza evenimente culturale sportive de cel mai înalt nivel”, a ținut să menționeze primarul.

În ceea ce privește Centura Sud, Robu a spus că va ajuta CNI-ul cu implicare permanentă în monitorizare și informare permanentă a cetățenilor. „Interesul nostru este să avem cât mai grabnic acest obiectiv”, a spus acesta.

În opinia primarului, a altă veste extrem de bună este și aprobarea noului proiect de autostradă Timișoara-Belgrad. Conform planurilor primarului, aceasta va putea ține locul unei centuri în nord-vestul orașului.

În același sens, Robu a amintit de racordul la autostradă care va trece prin Dumbrăvița. „Este o anomalie să ai de făcut 16 km pe un drum cu o bandă pe sens, dintr-un oraș mare cum este Timișoara”. În acest caz, Robu promite că municipalitatea va colabora cu administrația locală din comuna Dumbrăvița, pentru a aduce cât mai repede la final lucrările pe drumul care va urma să aibă câte două benzi de sens.

„Repet: numărul de mașini este același! Ne înșelăm dacă ne închipuim că se împuținează mașinile dacă le creăm și cale”, a spus Robu. Cu ocazia noilor lucrări de infrastructură anunțate, acesta vrea să scape de opriri și porniri, „generatoare noxe, praf și zgomot”.

Comentarii

comentarii